Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №268 від 30.11.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нешкідливі поради

Сало - сила, спорт - ...

Що вас врятує від депресії

За вікнами похмуро, під ногами чавкає гниле листя… Нікуди не хочеться йти, краще дочекатися снігу, лежачи на канапі біля телевізора, жуючи бутерброд або сальце...

За свідченням медиків, напередодні зими наша фізична активність різко знижується. А тим часом саме восени спорт потрібен нам як ніколи! Адже це - чудовий засіб від депресії.

Коли світловий день скорочується, навіть життєрадісні люди починають вередувати, хандрити, а тому - хворіти. Лікарі Рівненського обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру переконані: найкращий засіб для поліпшення нашого настрою - фізична активність. Проблема лише в тому, що у період міжсезоння вибір місць для тренувань вельми обмежений. Тому чимало людей (велосипедисти, тенісисти, навіть ті, хто плавав улітку у водоймах) вирішують обмежити свої заняття. Однак тривалі перерви не йдуть на користь організму.

Якщо у вас немає можливості відвідувати спортзал, можна тренуватися вдома. Звільніть собі місце в кімнаті для занять фізкультурою. Придбайте скакалку, обруч, м’яч. Що саме слід поліпшити у своїй зовнішності, підкаже дзеркало. Підійдіть до нього й уважно себе огляньте. Тим, хто хоче зміцнити м’язи, згодяться гантелі вагою 2,5 кілограма, а потім - чотири- і п’ятикілограмові. Якщо у вас слабкий черевний прес, віддайте перевагу гімнастиці та віджиманням.

Ще одним природним способом подолання депресії є загартування. Але відразу холодною водою не обливайтеся – це занадто сильний стрес для організму непідготовленої людини. Корисно спочатку обтертися теплою водою, потім – трохи холоднішою. З кожним днем поступово знижуйте температуру. Не забувайте після водних процедур насухо розтертися рушником для відновлення клітин шкіри. А в цей час організм виробляє спеціальні речовини, які викликають приплив енергії та зміцнюють імунітет.

30.11.2006Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 30.11.2006p. 
На головну сторінку