Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №830 від 05.10.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Ринок Моріон на шляху до оноволення

Ринок Моріон на шляху до оноволення

Минулого тижня відбулася прес–конференція представників МПП «Моріон». Дійсно, подальша доля всім відомого базару «Моріон» стала більш зрозумілою і це добре. Хоча певні питання залишились, тому автор попросив про зустріч представника власників МПП «Моріон» Олега Буздигана.

- Олеже Миколайовичу, більш детально розкажіть, будь-ласка, про ті роботи, які проводяться в Будинку побуту, який орендує «Моріон»?

- На сьогоднішній день йде робота з кардинальної заміни комунікацій та ремонту Будинку побуту. Хочу наголосити - саме ремонту, а не реконструкції. На жаль, багато років Будинок побуту не ремонтувався і обсяги робіт, які потрібно зробити в будівлі, величезні. Однією з головних є проблема з електрикою, тому що нам потрібно отримати від «Рівнеобленерго» додаткові потужності на електроенергію. А це завдання не просте, вартісне і до того ж вимагає часу. Тому є і перебої із забезпеченням усіх місць торгівлі електроенергією. Саме тому керівництво МПП «Моріон» вже подали заяву в Рівнеобленерго на збільшення необхідних потужностей для здійснення діяльності підприємства.

- В якій стадії сьогодні знаходится ремонт самого ринку?

- Для того, щоб не закривати ринок на час облаштування, планується роботи проводити поетапно. Фактично вже розпочато перший етап – підготовча робота ремонту. Зроблена геодезична зйомка території ринку, проводиться дослідження існуючих мереж, з метою подальшого проектування. Проводяться консультації з експлуатаційними службами щодо оптимального облаштування ринку. Також проводяться консультації та переговори з потенційними інвесторами та підрядними організаціями для проведення ремонтних робіт.

Хочу наголосити - більшість підприємців розуміють ситуацію і підтримують дії адміністрації. Сьогодні йде процес заключення нових договорів, а торгівці вже вибирають, хто і в яких МАФах буде торгувати після модернізації. Однак, є невелика група протестувальників, які взагалі не хочуть, аби щось змінювалося на «Моріоні». Але ж так немає бути. Річ у тім, що не можна сьогодні працювати так само, як це було на початку дев’яностих. Потрібно, щоб покупці не стрибали через калюжі і вибирали продукти під дощем та снігом. Не можна так далі принижувати тисячі містян та гостей Рівного, які щоденно приходять на наш ринок. Тому створення цивілізованих умов торгівлі, це не якась утопічна ідея чи забаганка власників МПП «Моріон», а це вимога часу, адже в іншому випадку ринок «Моріон» просто зникне як торгівельний майданчик, а в цьому вже точно не зацікавлені підприємці, які сьогодні працюють на нашому ринку.

05.10.2017Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 05.10.2017p. 
На головну сторінку