Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №830 від 05.10.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Депутати перевірили «бурштинщиків»

28 вересня відбулося виїзне засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Напередодні, на розгляд депутатів, надійшло звернення жителів Сарненського району, які скаржилися на діяльність державного підприємства «Укрбурштин» та просили перевірити ряд фактів.

Зокрема чи наявні у них необхідні документи для видобутку бурштину, на яких умовах компанія здійснює діяльність на землях лісового фонду та чи потребує розробка кар’єру надання гірничого відводу. Саме тому, члени комісії, разом із представниками галузевих управлінь і департаментів, депутатами місцевих рад та авторами звернення відвідали урочище «Гальбин» де здійснює діяльність ДП «Укрбурштин».

«Рік тому, разом із членами екологічної комісії, ми вже інспектували діяльність «Укрбурштину» в Гальбині. Тоді ми не виявили жодних порушень та рекомендували компанії пришвидшити свою роботу, адже отримавши спецдозвіл у 2014 році фактичну діяльність на ділянці вони розпочали лише рік тому. Поки що ми не виявили порушень у їх роботі, а кар’єри лежать у межах географічних координатах наданих їм точок», - зазначив голова комісії Володимир Валявка.

Також він попросив директора підприємства Олега Щєкіна надати в 14-денний термін копії основних доументів. На їх основі комісія прийме рішення про необхідність звернення до контролюючих органів. Володимир Валявка вчергове наголосив на необхідності укладання інвестиційної угоди між ДП «Укрбурштин» та Вирівської сільської радою на території котрої знаходиться урочище «Гальбин».

«Легальний видобуток бурштину, тим паче державними компаніями, здатен наповнювати бюджет зауважив Володимир Валявка.

05.10.2017



Рівне-Ракурс №10 від 05.10.2017p. 
На головну сторінку