Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №830 від 05.10.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Степан Коропецький: «З теплом у Рівному буде все добре…»

Степан Коропецький: «З теплом у Рівному буде все добре…»

До початку опалювального сезону залишилося дуже мало часу. Фактично, вже в ночі ми маємо нульову температуру, і тому питання «чи будемо ми з теплом» стає особливо актуальним, тим більше, що з’являється інформація про те, що «Нафтогаз» заключив договори далеко не з усіма виробниками тепла. Щоб вияснити, яка ж ситуація в Рівному, автор попросив відповісти на питання директора підприємства «Рівне­тепло­енерго» Степана Коропецького.

- Наскільки Рівне готове до початку опалювального сезону?

- Повністю готове. Наше підприємство провело велику роботу з підготовки інфраструктури обласного центру до початку опалювального сезону. Так, тільки труб в цьому році було замінено шість кілометрів. Хочу сказати, що кожен рік ми, після завершення опалювального сезону, міняємо по п’ять – шість кілометрів тепломереж. Це потрібно для того, щоб запобігти аваріям та зменшити втрати тепла. На сьогоднішній день ми завершили всі ремонтні роботи і вже заповнили системи водою. Як тільки буде рішення органів місцевої влади, ми почнемо подавати тепло.

- Степане Муфтійовичу, яка ситуація із забезпеченням газом Вашого підприємства?

- Дійсно, по Україні є теплопостачаючі підприємства, які через наявність боргів наразі не мають лімітів на газ. Хочу заспокоїти рівнян – в нас ліміти на газ є. Хоча треба зазначити, що всім підприємствам ліміти на газ виділяються подекадно, тому нормальне проходження опалювального сезону напряму залежить від повної оплати споживачами послуг…

- В минулі роки «Рівнетеплоенерго» багато робило для зменшення витрат газу, чи продовжується ця робота?

- Звісно, ми постійно вкладаємо значні суми у модернізацію обладнання. Так, в цьому році були проведені масштабні роботи на котельній, що розташована по вулиці Соборна, 225. Три котли були переведені з парового режиму на водонагрівальний. Вартість реконструкції становила 10 мільйонів гривень. Це дасть можливість при тих самих обсягах роботи на 20% скоротити використання природного газу. Такі же ремонтні роботи були влітку проведені на одному котлі, що знаходиться в котельній по вулиці Герцена, 5 (а). Це були останні котли, які ще працювали за системою парового режиму. Також в зв’язку з тим, що в районі вулиці Дворецької мешканці шести житлових будинків висловили бажання отримувати тепло від нашої котельні, ми встановили новий котел і вже нинішньому сезоні будемо їх і ще два дитячих садочка забезпечувати теплом. Також був встановлений менш потужний котел на котельні по вулиці Карнаухова, 41. Хочу сказати, що наше підприємство багато уваги в останні роки приділяє встановленню в багатоквартирних будинках приладів обліку тепла. За цим показником Рівне є одним з лідерів в Україні, й у нас 99% багатоквартирних будинків вже обладнанні лічильниками тепла. Що ж стосується загальної ситуації із забезпеченням теплом, то Рівне є одним лідерів і це добре.

05.10.2017Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 05.10.2017p. 
На головну сторінку