Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №831 від 12.10.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Дари осені для жіночої краси

Останнім часом ми все більше надаємо перевагу не косметичним засобам промислового виробництва, а косметиці, приготованій власноруч із натуральної сировини.

Адже жодні штучні препарати не можуть зрівнятися з досконалістю дарів природи. Які ж вітаміни та мікроелементи найважливіші для жіночої краси? Жінкам слід насамперед звернути увагу на продукти з високим вмістом вітамінів А, С, Е і біотину. Вітамін А поліпшує обмін речовин на рівні клітин, таким чином безпосередньо впливаючи на здоров’я шкіри — він допомагає позбутися вугрів і нормалізувати колір обличчя. Вітамін С бере участь у синтезі колагену, тому це головний союзник у боротьбі за молодість шкіри. Вітамін Е захищає шкіру від шкідливого впливу ультрафіолету, стимулює оновлення клітин. Біотин (або вітамін Н, чи коензим R) допомагає зберегти здоров’я і природний колір волосся, а також природну свіжість шкіри. Корисними є і такі мікроелементи, як цинк, кремній, та біофлавоноїди. Цинк запобігає випаданню волосся і поліпшує його зовнішній вигляд, а також сприяє здоров’ю шкіри. Кремній відповідає за стан волосся, нігтів і зубів. Біофлавоноїди — це рослинні фенольні сполуки, які допомагають захистити організм від радіації і від вільних радикалів, таким чином перешкоджаючи старінню організму. Осінь має свої дари, які допоможуть завжди залишатися гарними і молодими.

Броколі

Цей овоч не даремно називають найкориснішим для жінок. Він є гарним джерелом вітаміну С, тому виконує функцію антиоксиданту. У броколі містяться селен, цинк і біотин в легкозасвоюваній формі, а також інші корисні речовини. Тому ця капуста корисна для здоров’я волосся, сприяє регенерації шкіри, а також захищає від багатьох жіночих хвороб, у тому числі онкологічних. Ще один «плюс» цього овочу — його низька калорійність.

Волоські горіхи

Вони багаті поліненасиченими жирними кислотами, які позитивно впливають на фігуру і зовнішній вигляд у цілому. Крім того, містять вітамін Е у великій кількості, тому волоські горіхи обов’язково повинні бути в раціоні того, хто дбаєте про молодість шкіри.

Гарбузи

Це унікальний дар щедрої осені, який зберігає свої корисні властивості протягом усієї зими, а деякі сорти — і до наступного літа. Гарбузи — справжня комора вітамінів для організму: містять каротин, вітаміни С, Е і РР, які незамінні для краси шкіри, величезну кількість біофлавоноїдів, тому вони омолоджують організм на клітинному рівні.

Шипшина

Ці ягоди — один із чемпіонів за вмістом вітаміну С. Крім того, вони містять цілий комплекс інших вітамінів і мікроелементів: вітаміни групи В, каротин, кремній, залізо, калій, кальцій, фосфор, марганець, магній, а також поліфенольні сполуки та органічні кислоти. Шипшина не тільки оздоровить організм і зміцнить імунітет, а й поверне молодість шкірі. Тому обов’язково слід запастися плодами шипшини на зиму.

12.10.2017



Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2017p. 
На головну сторінку