Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №269 від 07.12.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Будьте гарними!

Зима і целюліт,

Зима і целюліт,

який псує наші чарівні ніжки

Зима - час загострення целюліту. Чому? Справа в тому, що взимку збільшується кількість чинників, які негативно впливають на шкіру. Але це зовсім не означає, що весною всі ці небажані зміни зникнуть самі: зайнятися собою треба вже зараз.

Гарячі ванни

Взимку набагато більше хочеться “полежати у ванні”, ніж побувати під прохолодним душем. І це помилка: гарячі ванни знежирюють шкіру, позбавляють її еластичності і внутрішньої вологи. Як із цим боротися? Намагатися частіше приймати душ (замість ванн) і після кожного миття застосовувати зволожуючі креми та молочко.

Сухе повітря

Таким воно найчастіше буває в офісах, де повітря додатково висушується технікою, але й у квартирах іноді воно може бути дуже сухим. У офісі ви навряд чи захочете час від часу зволожувати ноги, але… якщо ви носите спідницю з достатньо тонкими колготками, то чому б і ні? Спрей у балончику впорається із цим завданням. До речі, таке “тотальне зволоження” корисне не тільки для боротьби із целюлітом, але й для здоров’я в цілому. Якщо цей спосіб вам не підходить - вранці накладайте на ноги якомога більше крему.

Колготки

Постійне носіння “антицелюлітних” колготок, чи навіть колготок зі “зволожуючими мікрокапсулами” - насправді є фактором ризику для шкіри ваших ніг. Дерматологи радять носити колготки з мінімальним коригувальним ефектом (якщо немає варикозного розширення вен), а також хоча б один день на тиждень ходити без них, наприклад, взимку - у теплих штанах і бавовняних шкарпетках.

Коливання температури

З морозу в офіс, і все це - у колготках і короткій спідниці… Старі добрі рейтузи стали неприйнятними для багатьох, оскільки можуть зіпсувати імідж сучасної бізнес-леді, але чи здоров’я ніг не важливіше?

Басейн і спортзал

Спорт - це прекрасно, але, плаваючи у хлорованій воді або занадто часто приймаючи душ після занять у спортзалі, ми додатково висушуємо і ослаблюємо шкіру.

Крім цього, взимку ми традиційно не приділяємо належної уваги догляду за власним тілом, а розслаблюватися не варто.

Візьміть до уваги

• Креми будуть більш ефективними, якщо ви будете користуватися ними регулярно і масажними рухами злегка втиратимете у шкіру. А от їхня ціна ролі майже не грає.

• Взимку час від часу треба влаштовувати кремові маски для всього тіла. Нагрійте у ванній кімнаті повітря за допомогою обігрівача. Накладіть на тіло товстий шар маски або крему і посидьте так 10 хвилин. Ось один із рецептів живильної маски: 2 жовтки, столова ложка рому або коньяку, столова ложка сметани - розітріть усе разом і накладіть на стегна. Попередньо можна розтерти стегна скрабом або кавовою гущею чи чайною заваркою.

• Целюліт не любить холоду. Тому можна зробити собі масаж ніг кубиками льоду, які, напевно, завжди знайдуться у вашому холодильнику.

07.12.2006Підготувала Ольга БЕЛТЕРЕЦУ



Рівне-Ракурс №10 від 07.12.2006p. 
На головну сторінку