Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №832 від 19.10.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Мер Дубна прокоментував мільйонний бюджет пишного відкриття пам’ятника

Мер Дубна прокоментував мільйонний бюджет пишного відкриття пам’ятника

Хто заплатив за помпезне свято у Дубні, дорогих зірок та величезну сцену.

Небувале ще в місті дійство – відкриття пам’ятника Борцям за волю та незалежність України викликало чимало різних емоцій у дубенчан. Адже, якщо довкола вартості монумента коментарі врешті вщухли, то сама помпезність події – неабияк вразила своїм розмахом. Лише оренда сцени, підслухана у кулуарах – в межах 2, 5- 3 мільйонів – таки зачепила дубенчан за живе. А додати до переліку оплату виступів іменитих зірок естради України, професійне високоякісне озвучення заходів та інше – виходить кругленька сума. Одні кажуть шість мільйонів, а інші заявляють ще більший бюджет святкування – 12 мільйонів. Під час відкриття пам’ятника в натовпі можна було почути нарікання людей, що, мовляв, влада Дубна дерибанить бюджет на пишні дійства. І це в час, коли справді дуже багато проблем в місті. А у соцмережі Фейсбук критикували затрати на святкування, аргументуючи, що в Україні, зокрема в Дубні є важкохворі громадяни, на лікування яких доцільніше було б віддати всі ті мільйони. Зокрема, згадували за кричущу ситуацію з Катериною Свиридою. А відома громаді військова, волонтерка Галина Клемпоуз взагалі закликала проігнорувати святкування.

Але, щоб не копирсатися в плітках та чутках, кореспондент Інформаційного порталу м. Дубно звернувся до Дубенської міської ради. Там начальник фінансового управління Світлана Розмислович повідомила, що з бюджету міста на урочистості та концерт ні копійки не витратили, а оплачували відкриття пам’ятника спонсори та Міністерство культури України.

Міський голова Василь Антонюк висловив обурення щодо підвищеного інтересу громадськості до цього питання. Сказав, що його особисто не цікавить скільки грошей витратили на святкування з нагоди відкриття. Запевнив, що з міської казни нічого не витратили. Та на завершення наголосив, що в Дубні, в Україні відбулася історична подія – відкрили пам’ятник Борцям за Волю та Незалежність України, який залишиться у віках. І порадив скептикам врешті замовкнути і зрозуміти, настільки важливою для українців та, зокрема для дубенчан, є ця подія.

На офіційному сайті міськради наразі єдина інформація щодо фінансової частини цього грандіозного проекту. Там йдеться, що для виготовлення пам’ятника було створено спеціальний фонд, до якого благодійники перераховували кошти. Значну частину коштів до фонду внесла родина Луценків. Інформаційному порталу м. Дубно Юрій Луценко розповідав, що це 270 тисяч гривень.

19.10.201703656.COM.UA



Рівне-Ракурс №10 від 19.10.2017p. 
На головну сторінку