Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №836 від 16.11.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Як пиво впливає на організм людини:

7 несподіваних фактів

Натуральне пиво за умов помірного споживання може бути дуже корисним для вашого здоров’я. Пиво містить антиоксиданти, вітамінів, мінерали, які покращують роботу внутрішніх органів людини. Які ж корисні властивості пива?

Продовжує життя

У тих, хто часто споживає пиво, шанс померти в розквіті сил – на 19% нижчий ніж в інших людей, стверджують дослідники компанії Virginia Tech. Крім того, цей напій продовжує молодість – елементи, які містяться у пиві, запобігають передчасному старінню клітин.

Від пива худнуть

Від світлого пива худнуть, якщо, звісно, не закусувати його шкідливими сухариками і чіпсами. Принаймні так стверджує професор Королівського коледжу в Лондоні Тім Спектор. Він пояснює, що в пиві наявні корисні кишкові бактерій для ефективного харчування.

Навіть у пиві темних сортів калорій менше, ніж у знежиреному молоці або апельсиновому соці.

Запобігає виникненню ракових клітин

Пиво виводить з організму канцерогенні речовини і знижує ризик захворіти на рак. Цим ми завдячуємо хмелю, в якому міститься ксантогумол. Дослідження японських учених показали, що регулярне вживання пива здатне понизити ризик захворювання в 2-3 рази.

Захищає від хвороби Альцгеймера

Дослідження, проведені ще в 1977 році, довели, що вживання пива на 23% знижує ризик розвитку такого когнітивного порушення, як хвороба Альцгеймера або інших форм деменції. До такого висновку вчені дійшли в результаті опитування 365 тисяч людей. Однак досі вчені не можуть дати одностайної відповіді, який саме компонент напою дає такий ефект.

За однією з теорій, невелика кількість алкоголю сприятливо впливає не тільки на серцево-судинну систему (підвищує рівень хорошого холестерину), але і кровообіг і метаболізм у мозку. За іншою версією, від хвороби Альцгеймера «пивоманів» рятує кремній, якого є багато в пиві. Він може захистити мозок від шкідливого впливу алюмінію, що є однією з можливих причин розвитку Альцгеймера. Жодна інша рідина не може вивести з організму людини солі алюмінію.

Знижує ризик утворення каменів у нирках

Пиво на 40% знижує ризик розвитку каміння в нирках. Есперимент, у якому взяли участь 27 тисяч людей, показав, що пляшка пива в день цілком допомагає. Вода і алкоголь, які містяться в пиві, підвищують обсяги виділеної сечі і розбавляють її, тим самим знижуючи небезпеку виникнення каменів. Алкоголь також може «виводити кальцій», який є основним елементом, що створює камені в нирках.

Зміцнює кістки

Хмільний напій зміцнює опорний апарат людини, адже в ньому міститься кремній, необхідний для росту кісток. Втім, вчені наголошують, що тут дуже важливий баланс: якщо 1-2 келихи пива в день істотно скорочують ризик переломів кісток, то 3 і більше, навпаки, його збільшують.

Допомагає заснути

Пиво має заспокійливу і снодійну дію завдяки наявності в ньому хмелю. Вчені довели, що елі, стаути і лагери підсилюють вироблення дофаміну – речовини, яку лікарі навіть прописують людям, що страждають від безсоння.

Дослідження, проведені в Медичній школі університету штату Індіана, показали, що навіть один ковток пива перед сном підвищує рівень дофаміну і таким чином заспокоює і розслабляє людину. Для такого ефекту потрібно всього 15 мл пива, чайна ложка.

Не переборщіть із пивом: вчені кажуть, що оптимальна доза для жінок – один кухоль на день, для чоловіків – не більше двох.

16.11.2017



Рівне-Ракурс №10 від 16.11.2017p. 
На головну сторінку