Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №837 від 24.11.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Рівненщину для себе відкривають іноземні журналісти

Маршрут міжнародного туру «Opening Ukraine» пролягає через Рівненську область.

Туристичний потенціал Рівненщини для журналістів з США, Казахстану, Білорусі, Туреччини, Польщі, Сербії та Великобританії презентував голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

«Наша область останнім часом приймає чимало гостей з різних куточків України і світу. Але ми не втомлюємось розповідати їм про наш край. Рівненщина багата унікальними об’єктами. І тому для влади, і для мене особисто, розвиток туристичної галузі пріоритетний», - розповів Олексій Муляренко.

За його словами, наразі на Рівненщині впроваджується низка цікавих ініціатив і проектів, а від розвитку туризму планують отримати певні результати - відчути економічний ефект. Зокрема, цього року вперше залучили державні кошти для облаштування території навколо всесвітньовідомого «Тунелю кохання». В розвитку об’єкту приймає участь приватний інвестор, який неподалік будує готель на 60 місць, ресторан і майданчики для відпочинку. Це означає, що бізнес починає довіряти владі і підтримувати туристичний напрямок. Сюди можна вкладати гроші та заробляти.

Нині на Рівненщині планують приєднатися до європейської мережі Зелених шляхів. Для цього започаткували так зване «Медове коло» - надзвичайно цікавий маршрут для проведення веломарафонів. Ще область відома Рівненським природним заповідником, Національним природним парком «Дермансько-Острозький», Музеєм лісу, Козацькими могилами, Музеєм бурштину, найстарішим у Східній Європі університетом та багато чим іншим.

Аби туристу не розгубитись в такому різноманітті варіантів, на Рівненщині почали систематизувати маршрути та створювати мережу туристичних інформаційних офісів.

В рамках прес-туру «Оpening Ukraine» на Рівненщині журналісти відвідають історико-культурний заповідник Дубно, Тараканівський форт та природній феномен «Тунель кохання». А загалом вони побувають в 10 областях України, аби згодом розповісти справді вражаючі та достовірні історії іноземним споживачам.

24.11.2017



Рівне-Ракурс №10 від 24.11.2017p. 
На головну сторінку