Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №269 від 07.12.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс самоврядування

Валентин Королюк: "Ми повинні повернути повагу до влади"

Головне - працювати на благо громади, переконаний лідер рівненських рухівців

Яскравий представник “помаранчевої” команди на Рівненщині, голова обласної організації Народного Руху України, нині працює на благо області у кріслі першого заступника голови обласної ради.

- Чи задоволені Ви своєю роботою?

- Враховуючи те, що з часу мого обрання заступником голови облради пройшло сім місяців, а за цей час ми провели вже шість сесій, розглянувши цілий ряд важливих для області питань, я можу сказати, що мені вдається справлятися з покладеними на мене обов’язками. Адже за регламентом обласної ради сесії потрібно проводити не рідше одного разу на квартал. З підготовкою сесій, засідань постійних комісій упорався, нарікань від депутатів щодо неякісної роботи чи недостатнього забезпечення матеріалами на свою адресу я не отримував.

- Пане Валентине, що важче: бути звичайним депутатом чи одним із керівників законодавчої влади в області?

- Незалежно від того, чи ти простий депутат, чи заступник голови облради, головне - бажання працювати на благо громади. Як перший заступник голови обласної ради я усвідомлюю, яку відповідальність на мене покладено, відтак мушу діяти сумлінно і наполегливо.

- Що нині заважає працювати депутатам?

- Хотілося б швидше розставити крапки щодо політичної реформи. Потрібно, щоб у суспільстві на рівні Верховної Ради чітко визначилися щодо продовження задекларованої реформи, або ж відмінили її взагалі. Однак, на мою думку, влада має бути в руках представників територіальних громад. Тільки таким чином ми зможемо повернути повагу людей до влади. Бо останні вибори на посади міських голів Чернігова, Полтави, Кіровограда продемонстрували, як народ ставиться до неї: явка виборців там склала лише 22-28 відсотків.

07.12.2006Спілкувався Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 07.12.2006p. 
На головну сторінку