Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №269 від 07.12.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Політика

Час відродження СДПУ(о) настав

Час відродження СДПУ(о) настав

Для того, аби перемогти, спочатку краще програти

Парламентські вибори 2006 року лишили поза бортом державотворчих процесів одну з потужних політичних партій - Соціал-демократичну партію України (об’єднану). Для інших це б, фактично, означало політичну смерть, але не для СДПУ(о). Нині, оцінивши причини невдачі, ця партія, як птах Фенікс, інтенсивно відроджується.

Днями в Рівненській обласній організації СДПУ(о), яку очолює Володимир Ліннік, відбулися партійні збори за участю заступника голови партії, голови виконкому Юрія Загороднього (на фото). За його словами, він уже відвідав половину обласних організацій з єдиною метою - почути думки однопартійців, порадитися, як діяти далі.

- Про те, що сталося, можна говорити і багато, і мало, - зокрема зазначив він. - Більшість партійців погоджуються, що вибори ми програли значно раніше. Не потрібно бути аналітиком, щоб назвати причини цього: створення блоку з нерівноцінних партій, обрання йому неправильної назви - “Не Так”, помилки при веденні агітаційної діяльності, те, що на Президентських виборах були у фарватері Партії Регіонів. Через надмірну централізацію партійні осередки втратили свою самостійність, а через це з’явився формалізм. Чи було у нас 315 тисяч членів партії, коли ми йшли на вибори? Як виявилося - у нас не було єдиної команди, і ми не змогли захистити здобутки парламентських виборів 2002 року.

Присутні на зборах були одностайними: 15 років існування соціал-демократів на політичній карті України - це немало. Адже, за соціологічними опитуваннями, 12 відсотків населення України - прихильники соціал-демократичної ідеології. Така ж кількість виборців підтримує націонал-патріотичні сили. І тому повернення у велику політику залежатиме від кожного члена СДПУ(о). На думку заступника секретаря міської організації партії Лариси Шеремет, СДПУ(о) - організація з потужним інтелектуальним потенціалом. Аби донести це людям, лідери мають бути публічними. Це допоможе, за її словами, продемонструвати партії своє обличчя. Тому потрібно рішуче діяти, закінчити проекти, розпочаті в минулих роках.

07.12.2006Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 07.12.2006p. 
На головну сторінку