Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №840 від 14.12.2017p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Обговорили проблеми героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Обговорили проблеми героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС

12 грудня голова обласної ради Микола Драганчук узяв участь в зустрічі з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Зокрема, говорили про актуальні питання щодо соціальних проблем героїв-ліквідаторів і їхніх сімей, пенсійне та медичне забезпечення.

- Чорнобиль назавжди є символом людського горя. Рівненщина входить до числа найбільш забруднених у результаті вибуху на Чорнобильській АЕС областей, а в нашому краї майже чотири тисячі героїв-ліквідаторів цієї трагедії. На одній із сесій обласна рада затвердила обласну програму соціальної та матеріальної підтримки громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також зверталася до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо дотримання прав «чорнобильців». Переконаний, обласна влада повинна чути вас, - людей, які свого часу пожертвували своїм здоров’ям, а такі зустрічі як сьогодні потрібні, аби ви нагадували про свої проблеми та разом могли зробити все можливе задля їх вирішення, - звернувся до учасників зустрічі Микола Драганчук.

Розповідали герої-ліквідатори про те, що не завжди реалізовується їхнє право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті та впродовж декількох років не отримують від держави житла. Зачепили й питання харчування дітей, які мешкають на радіактивно забруднених територіях, а також забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Загалом учасники зустрічі зробили висновок, що цьогоріч ситуація щодо підтримки учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС покращилася. А над тими питаннями, які потребують вирішення, продовжать роботу.

14.12.2017



Рівне-Ракурс №10 від 14.12.2017p. 
На головну сторінку