Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №843 від 11.01.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Позбувайтеся неприємних «дрібниць»

Запах із рота. Петрушка – найефективніший освіжувач рота. Ця рослина дуже багата на хлорофіл, який активно знищує бактерії, що спричинюють неприємний запах.

Опіки. Лавандова олія (продається в аптеках і супермаркетах) добре допомагає за опіків І ступеня. Для цього її треба змішати з основою 1:3 (за основу можна взяти маслинову олію). Потім акуратно помийте опік водою з м’яким милом. Рясно змажте ушкоджену шкіру сумішшю й так повторюйте тричі на день до одужання. Процес загоєння перебігає швидко, без рубців та шрамів на шкірі.

Обвітрювання губ. Змащуйте губи рициновою олією.

Закладений ніс. Приймайте свіжонатертий хрін, змішаний з медом і натуральним яблучним оцтом. А також вдихайте глибше запах тертого хріну.

Лупа. Дуже часто це результат порушення кислотно-лужного балансу шкіри голови. Щоб його відновити, потрібно після миття голови втерти в шкіру голови й волосся натуральний яблучний оцет і за кілька хвилин змити.

Запаморочення. Позбутися цього неприємного відчуття допоможе червоний стручковий перець. Додайте дрібку в склянку з теплою водою й зробіть кілька маленьких ковточків. Вода й перець поліпшать кровообіг у мозку, голова проясниться.

Утома очей. Позбутися цього неприємного явища можна за допомогою компресу з настою ромашки (1 ч. л. трави залити 1 склянкою окропу, дати настоятися 20 хв): змочити бавовняну тканину й накласти на очі. Це заспокоїть очну тканину. Процедуру проводьте як мінімум двічі на день.

Загальна втома. Якщо треба швидко збадьоритися, випийте горнятко мате. Цей чай містить теобромін – підбадьорливу, але не перезбудливу речовину.

Головний біль. 2–3 краплі м’ятної олії втерти у скроні. М’ята чудово блокує сигнали болю, які надходять до центральної нервової системи. Зубний біль. Змочіть ватний тампон у гвоздичній олії, покладіть на хворий зуб. Гвоздична олія усуває біль і знищує бактерії.

Бородавки. Обережно масажуйте уражене місце протягом 15 секунд. Приплив крові до ураженого місця збільшиться. Це активізує імунну систему на боротьбу з вірусом, незабаром бородавки зникнуть.

Припухлість повік. Приготуйте кубики льоду в холодильнику і тримайте їх про запас, за потреби загорніть у серветку й прикладайте по черзі до повік. Припухлість спаде.

Ячмінь. Приготуйте теплий компрес трави очанки, 1 ч. л. на склянку киплячої води. Витримайте 10 хв. Прикладайте теплі ватні тампони на хворе око 2–3 рази на день.

Неприємний запах ніг. Мийте ноги в настої люцерни. Вона містить хлорофіл, який добре дезінфікує ноги. Якщо немає люцерни, купіть в аптеці розчин хлорофілу. Додайте 2–3 ложки рідкого екстракту на 4 літри теплої води. Опустіть ноги й потримайте їх 15 хвилин. Витріть насухо.

11.01.2018



Рівне-Ракурс №10 від 11.01.2018p. 
На головну сторінку