Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №270 від 14.12.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Позиція

Заступник голови облради, перший секретар обкому СПУ Леонтій Самчук, другий секретар обкому КПУ Галина Машкова та народний депутат України, голова обласного відділення Партії регіонів Василь Берташ

Матчук потрапив у немилість

У Рівному підписали меморандум зборів депутатів рад Рівненщини від політичних партій-представників Антикризової коаліції у Верховній Раді України. Про це повідомив власкор ЗІКу.

Представники депутатського корпусу області від Партії регіонів, Соціалістичної та Комуністичної партій України обговорили політичну ситуацію в Рівненській області та шляхи вдосконалення співпраці депутатів місцевих рад Рівненщини. У виступах багатьох учасників зібрання прозвучала різка критика на адресу голови облдержадміністрації Віктора Матчука. Представники КПУ та регіоналів критикували його за кадрову політику та недоліки в економіці краю.

У проекті заяви зборів зазначається: ”Аналіз нинішнього стану справ в області свідчить про серйозні недоліки, зокрема, про низькі темпи соціально-економічного розвитку, наявність значних сум заборгованості із виплат заробітних плат. За рівнем інвестицій область займає одне з останніх місць в Україні. В органах влади продовжують працювати особи, які дискредитували себе протиправними діями, спрямованими проти політичних опонентів, після виборів Президента України. В зв‘язку з цим ми, учасники зборів, заявляємо про зняття з себе відповідальності за недолугі дії керівників органів виконавчої влади та представницької влади на місцях”.

На думку пана Матчука, ці звинувачення є безпідставними, оскільки, як він каже, на початку року, за попереднього керівництва областю, спад в економіці краю становив 3,7 відсотка, нині приріст перевищує 6 відсотків. Щодо інвестицій, то цей показник зростає. Тож для того, аби співпрацювати, як зазначив Віктор Матчук, йому необхідно визначитися, в якому форматі має бути ця співпраця. “Хочу зрозуміти, з ким маю справу?” – зазначив Віктор Матчук.

Натомість представники соціалістів – голова Костопільської РОДА Олександр Садикін та заступник голови Рівненської облради, перший секретар Рівненського ОК СПУ Леонтій Самчук повідомили, що теперішнє керівництво області, на відміну від попереднього, не втручається в кадрову політику в районах. Пан Самчук запропонував конфліктні моменти із заяви вилучити, а її текст доопрацювати. Пропозицію сприйняли всі присутні учасники зібрання. Збори утворили координаційну раду депутатів місцевих рад Рівненщини від політичних партій-представників Антикризової коаліції Верховної Ради. До її складу увійшли керівники місцевих організацій партії регіонів, СПУ та КПУ.

14.12.2006



Рівне-Ракурс №10 від 14.12.2006p. 
На головну сторінку