Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №850 від 01.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як почистити кухонну плиту?

Як почистити кухонну плиту?

Плита — це самий основний вид кухонної техніки і в кожної жінки щоденне чищення забирає велику кількість часу, але якщо знати чим чистити плиту і що важливо робити це регулярно, то цей захід не буде віднімати у вас багато часу і сил. Пам’ятаєте як було в рекламі? — «Тру, тру, дивись які м’язи накачала…».

Щоб жінка завжди залишалася жінкою поговоримо сьогодні про те, як і чим правильно чистити кухонну плиту. Чистка кухонної плити починає зі зняття з плити конфорок (якщо вони є) і регуляторів подачі газу. Регулятори подачі газу замочіть в мильному розчині на 30 хвилин. Після такої попередньої підготовки можна приступати до безпосередньої чистки плити. На цьому етапі дуже важливо враховувати всі особливості саме вашої кухонної плити.

Існує два види плит: газова плита і електрична плита. Але час не стоїть на місці — з’являються плити з різними покриттями варильної поверхні. Щороку з’являються інноваційні технології у виробництві плит і варильних поверхонь, але на даний момент широко випускаються плити з:

1. емальованою поверхнею;

2. склокерамічною поверхнею;

3. поверхнею з нержавіючої сталі.

Чистка кухонної плити з емальованою поверхнею вимагає обережності. Найпростіше з чистячих засобів відповідних для емалі — це пральні порошки, розчинені у воді, при чистці плити стежте за тим щоб на поверхню не потрапляли частинки порошку.

Ще один засіб: харчова сода, розчинена у воді разом із засобом для миття посуду. Таким розчином можна мити плиту без жодних побоювань. Вимкніть її від мережі, якщо плита з електророзпалом. Зніміть решітки та конфорки. Розведіть соду з мильним розчином і залийте цим розчином поверхню плити і залиште на 10 хвилин. Потім візьміть ганчірочку або серветку і добре протріть содовим розчином всю емаль. Залишилося протерти все чистою ганчіркою, змоченою водою, а потім витерти насухо.

Якщо не виходить відмити газові канали, обережно потріть їх невеликою м’якою щіткою. Будьте дуже акуратні, якщо на вашій плиті є функція елекропідпалу. Пошкодивши електропідпал вам доведеться витратитися на виклик майстра і на заміну пошкодженого елементу на новий.

01.03.2018



Рівне-Ракурс №10 від 01.03.2018p. 
На головну сторінку