Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №850 від 01.03.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як застосувати кока-колу в господарстві?

Coca-Cola — один з найпопулярніших напоїв у світі. На жаль, її репутація не компенсує користь газованої води. Рівень кислотності дуже близький до рівня акумуляторної кислоти, отже, даний напій здатний очистити будь-яку поверхню нітрохи не гірше токсичних побутових засобів для чищення.

Чистка каструль

Кока-кола здатна легко видаляти гар, бруд і жирні плями з поверхні каструль. Напій є прекрасною альтернативою продуктам побутової хімії, так як не залишає після себе нестерпного запаху. Залийте трохи кока-коли в вашу каструлю, залиште на 15-20 хвилин і забудьте про уїдливі плями назавжди.

Видалить жувальну гумку з волосся

Ваша дитина засунула гумку в рот, а в результаті вона виявилася заплутана в її волоссі. Не потрібно відразу вирізати пасма волосся! Досить вдатися до допомоги смачної кока-коли. Налийте трохи напою на проблемну область і через кілька хвилин починайте розплутувати волосся. Рівень кислотності напою дозволить розчинити жувальну гумку.

Відполірує монети та інші металеві вироби

Ви великий нумізмат? Але ваші монети почали окислюватися і вкрилися пеленою часу? Не страшно, адже є Coca-Cola! Все, що потрібно зробити, це змочити ганчірку в газованій воді і протерти дорогоцінні монети. Кінцевий результат — монети блищать і мають глянцевий відлив вишуканого металу.

Видалить плями рослинної і автомобільної олії

Всі ми ставили на одяг жирні плями. Більше не потрібно звертатися в хімчистку. Просто налийте трохи коли на пошкоджену ділянку, дайте їй трохи вбратися і приступайте до прання. Після цього ваш одяг буде як новий.

Відмиє вікна

Іноді нам просто не вистачає часу шукати магазин із спеціальними засобами для миття вікон. А ось кола є навіть в найближчому нічному кіоску, якщо вам терміново потрібно очистити скло заднього виду в автомобілі. Крім того, напій прекрасно очищує будь-які дзеркальні поверхні.

Позбавить від комарів

Спреї, лампи і креми від комарів та комах — дороге задоволення, яке не завжди виявляється ефективним чи економічним в використанні. Наша улюблена кола заманить настирливих комах в свою пастку і позбавити вашу компанію від укусів. Досить виставити миску кока-коли на вулицю або залити її в пляшку і обробити найбільш проблематичні місця вашого двору.

Очистить двигун автомобіля

Кола приходить на допомогу всім автомеханікам. Напій з легкістю очистить двигун вашого автомобіля.

01.03.2018



Рівне-Ракурс №10 від 01.03.2018p. 
На головну сторінку