Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №270 від 14.12.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Баскетбол. Суперліга

За "Дніпром" -"Черкаські мавпи"

БК “Дніпро” (Дніпропетровськ) - БК-93 “Пульсар” (Рівне) - 92:64 (22:16, 21:20, 25:16, 24:12).

У черговому турі чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд суперліги рівненський “Пульсар” на виїзді у Дніпропетровську зустрічався з місцевим “Дніпром”.

Господарі під керівництвом Георгія Ступенчука, бо у ветерана тренерського корпусу Юхима Таслицького погіршився стан здоров’я, ведуть у цьому сезоні боротьбу на двох фронтах - у чемпіонаті України та європейському “Кубку Виклику”, де у групі “Д” посідають друге місце і практично забезпечили собі вихід у наступне коло змагань. Перед звітним матчем після десяти проведених ігор дніпропетровці записали до свого активу чотири перемоги, а рівняни - дві, і перебували відповідно на сьомій та десятій сходинках у турнірній таблиці.

Інтриги до гри додавала та обставина, що ще у минулому сезоні баскетболісти “Пульсару” Данило Козлов та Станіслав Сокур захищали кольори “Дніпра”. Обидва вийшли на майданчик у стартовій п’ятірці рівнян, але знову через пошкодження хребта у домашньому поєдинку проти київського “Будівельника” пропускав матч лідер нападу Анатолій Дубнюк.

Господарі з перших хвилин гри за підтримки понад півтори тисячі уболівальників, що заповнили трибуни спортивного комплексу “Метеор” після чвертьфінального футбольного поєдинку між “Дніпром” та київським “Динамо”, в якому віце-чемпіони здобули перемогу з рахунком 2:1 у додатковий час, прагнули лише до перемоги. Ціною неймовірних зусиль рівняни стримували атаки підопічних Георгія Ступенчука, а наш капітан В’ячеслав Ковалевський вже у першій чверті отримав чотири фоли. Наприкінці другої десятихвилинки технічні зауваження “здобули” литовський легіонер Донатас Завацкас та Юрій Зозуля. З лінії штрафних В’ячеслав Ковалевський пробив точно, а у грі відзначився Вадим Скіданов, скоротивши рахунок до мінімуму - 36:38. Однак кидком зверху нагадав про себе литовець Таутвідас Ладека, а Денис Іванов вразив кільце з далекої відстані. З рахунком 43:36 на користь “Дніпра” суперники пішли на велику перерву.

У другій половині матчу дніпропетровці надійніше зіграли у захисті і перемогли наших земляків з рахунком 92:64. Найрезультативнішими гравцями у складі переможців виявилися Віктор Кобзистий - 21 очко та Вадим Матюкевич - 18 очок, а у переможених - В’ячеслав Ковалевський - 19 очок та Данило Козлов - 12 очок.

Після повернення додому на прес-конференції головний тренер “Пульсару” Сергій Шемосюк повідомив, що за низькі показники відраховано з команди Дениса Баяндіна. Під знаком питання - перебування у колективі Артема Чемякіна.

Наступний матч рівняни проведуть 17 грудня у Черкасах проти ще одного учасника “Кубка Виклику” - місцевої команди “Черкаські мавпи”.

14.12.2006Віктор ЯРЕМЧУК



Рівне-Ракурс №10 від 14.12.2006p. 
На головну сторінку