Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №271 від 22.12.2006p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Липень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Серпень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


Надія захистить усіх, хто звернеться і хто в Бога вірить! Тел.:(095) 92-61-876, (096) 67-38-505

¤ Ложка дьогтю

Білий цукор із чорними плямами

Білий цукор із чорними плямами

У продукції цукрозаводів знайдено сторонні домішки

За повідомленням прес-служби Рівненського регіонального центру ДП “Рівнестандартметрологія” Держспоживстандарту України, у двох із п’яти відібраних зразків солодкого піску, що зберігався на складах цукрозаводів Рівненщини, перевірка виявила кристали чорного кольору. На жаль, це не єдине порушення, допущене заводчанами.

“Білий, як цукор” - таке порівняння спадає на думку, коли ми бачимо щось на дивовижу чисте, ясне до блиску. Таким, по суті, і повинен бути рафінований цукор-пісок: білосніжним, сухим, без грудочок, однорідним за кольором, із блиском, і солодким на смак. Деякі любителі кажуть, що жовтуватий цукор більш солодкий, та фахівці стверджують, що колір залежить від ступеня очищення сировини.

Жовтуваті кристалики цукру відбілюють за допомогою вапняного молока. Випарюють, знову розчиняють у воді, розчин пропускають крізь активоване вугілля, після чого знову упарюють і кристалізують.

Саме в момент упарювання, якщо надто перегріти солодку масу, цукор може пригоріти, ось тоді в ньому і з’являються оті чорні кристалики.

Як цьому запобігти? Технологи-цукровари повинні пильнувати за дотриманням технології. Але цукрозаводи Рівненщини здебільшого оснащені старим обладнанням - отже, запобігти такому пригоранню, скаржаться виробники, досить важко.

Друге розповсюджене порушення - неправильне зберігання цукру. За умовами державного стандарту України, цукор-рафінад повинен зберігатися на складах за температури, яка не повинна перевищувати 40° С.

Цукор-пісок фасується у поліпропіленові мішки, перевірені санстанцією на відповідність стандарту і призначені винятково для фасування і зберігання цукру. На складах мішки, ящики і пакети з цукром-рафінадом слід укладати на піддони, покриті чистим брезентом, рогожею, мішковиною чи папером. Допускається укладання мішків, ящиків і групових упаковок на асфальтовану чи цементну підлогу без піддонів, на брезент, який після укладання штабеля загортають на два нижніх ряди. Однак не завжди наші виробники дотримуються цих простих правил. По-перше, економлять на опаленні приміщень, внаслідок чого вологість повітря підвищується до 92 відсотків при нормі - 70. Відповідно підвищується вологість самого цукру.

По-друге, перевірка виявила фасування у нестандартні лантухи виробництва Індії, на які не було відповідних документів і дозволу Міністерства охорони здоров’я на використання для пакування цукру.

За ці порушення, виявлені працівниками Рівненського регіонального центру Держспоживстандарту, на два цукрові заводи накладено значні штрафи за реалізацію неякісної продукції і заборонено зберігати продукцію на складах.

22.12.2006Валентина ЗАХАРОВА


Переглядів: 769

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 822 від 10.08.2017p.
¤ 
Як ідеально розрахувати час варіння яєць

Як ідеально розрахувати час варіння яєць

У приготуванні яєць більшість з нас вважає себе експертами, адже немає нічого простішого, ніж зварити їх круто або у мішечок....

¤ 
Рівненські дзюдоїсти вибороли на чемпіонаті Європи 8 нагород

Рівненські дзюдоїсти вибороли на чемпіонаті Європи 8 нагород

Три золота, два срібла та три бронзи вибороли дзюдоїсти Рівненщини у складі національної збірної на чемпіонаті Європи з дзюдо серед спортсменів з вадами зору....

¤ 
Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів

Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів

Кавуни – це улюблені літні ласощі як дітей, так і дорослих. Тому, дочекавшись сезону кавунів, насолоджуйтеся якомога більше ними, адже, як усім відомо, ця ягода не лише смачна, а й корисна....

¤ Лідер ринку
РДБК: Впевненість у майбутньому

РДБК: Впевненість у майбутньому

Віталій РОМАНЮК: «Будівництво в усі часи було та залишається не тільки практичною необхідністю, а й високим мистецтвом»

ТДВ «Рівненський домобудівний комбінат» успішно реалізує свої вироби не тільки в Рівному - майже 80% продукції поставляється на будівельні об’єкти в Києві, Львові та Стрию, а також в Івано-Франківську...

¤ 
Поліцейські вилучили патрони та пістолет

Поліцейські вилучили патрони та пістолет

У ході оперативно-профілактичних заходів «Зброя та вибухівка» правоохоронці вилучили 78 патронів різного калібру та саморобний пістолет....

¤ 
«Купила» мішок борошна за 12000 гривень

«Купила» мішок борошна за 12000 гривень

Під приводом купівлі борошна за дешевшою ціною троє невідомих осіб зуміли поцупити у жительки села Зоря 12 тисяч 100 гривень. Зловмисників, які пересувались на автомобілі, розшукує поліція....






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (19110)
2. Розклад руху автобусів [253] (17752)
3. Моє місто - найкраще [427] (13652)
4. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (9345)
5. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (9295)
6. Догляньте мене до смерті [278] (8891)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (8811)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (7808)
9. Душ для всіх [432] (6878)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (6787)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (6533)
12. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (6354)
13. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (6344)
14. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (6316)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (6286)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Кавуни: м’якоть – для нирок, шкірка – для печінки, насіння – від глистів (286)
2. Як ідеально розрахувати час варіння яєць (279)
3. Обережно – змії! (278)
4. Діти з Рівненщини відпочивають у Європі (273)
5. За самовільне спалювання сухої трави та сміття - штраф (273)
6. Карткові «кидки» (272)
7. СУ-39 відродилося, наче Фенікс, працює, живе та модернізується (272)
8. Де розмістити інформацію про компанію? (271)
9. З Одеси – без медалей (271)
10. Фото на керамике (269)
11. РДБК: Впевненість у майбутньому (269)
12. Рівненські дзюдоїсти вибороли на чемпіонаті Європи 8 нагород (269)
13. Після проведеного капітального ремонту вийшов на лінію черговий тролейбус «Škoda 14Tr» №142 (268)
14. П’ята пора року (268)
15. Сік дині нерви заспокоїть і глистів вижене (265)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс