Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №271 від 22.12.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Серпень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Вересень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
     1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


#Ложка дьогтю

Білий цукор із чорними плямами

Білий цукор із чорними плямами

У продукції цукрозаводів знайдено сторонні домішки

За повідомленням прес-служби Рівненського регіонального центру ДП “Рівнестандартметрологія” Держспоживстандарту України, у двох із п’яти відібраних зразків солодкого піску, що зберігався на складах цукрозаводів Рівненщини, перевірка виявила кристали чорного кольору. На жаль, це не єдине порушення, допущене заводчанами.

“Білий, як цукор” - таке порівняння спадає на думку, коли ми бачимо щось на дивовижу чисте, ясне до блиску. Таким, по суті, і повинен бути рафінований цукор-пісок: білосніжним, сухим, без грудочок, однорідним за кольором, із блиском, і солодким на смак. Деякі любителі кажуть, що жовтуватий цукор більш солодкий, та фахівці стверджують, що колір залежить від ступеня очищення сировини.

Жовтуваті кристалики цукру відбілюють за допомогою вапняного молока. Випарюють, знову розчиняють у воді, розчин пропускають крізь активоване вугілля, після чого знову упарюють і кристалізують.

Саме в момент упарювання, якщо надто перегріти солодку масу, цукор може пригоріти, ось тоді в ньому і з’являються оті чорні кристалики.

Як цьому запобігти? Технологи-цукровари повинні пильнувати за дотриманням технології. Але цукрозаводи Рівненщини здебільшого оснащені старим обладнанням - отже, запобігти такому пригоранню, скаржаться виробники, досить важко.

Друге розповсюджене порушення - неправильне зберігання цукру. За умовами державного стандарту України, цукор-рафінад повинен зберігатися на складах за температури, яка не повинна перевищувати 40° С.

Цукор-пісок фасується у поліпропіленові мішки, перевірені санстанцією на відповідність стандарту і призначені винятково для фасування і зберігання цукру. На складах мішки, ящики і пакети з цукром-рафінадом слід укладати на піддони, покриті чистим брезентом, рогожею, мішковиною чи папером. Допускається укладання мішків, ящиків і групових упаковок на асфальтовану чи цементну підлогу без піддонів, на брезент, який після укладання штабеля загортають на два нижніх ряди. Однак не завжди наші виробники дотримуються цих простих правил. По-перше, економлять на опаленні приміщень, внаслідок чого вологість повітря підвищується до 92 відсотків при нормі - 70. Відповідно підвищується вологість самого цукру.

По-друге, перевірка виявила фасування у нестандартні лантухи виробництва Індії, на які не було відповідних документів і дозволу Міністерства охорони здоров’я на використання для пакування цукру.

За ці порушення, виявлені працівниками Рівненського регіонального центру Держспоживстандарту, на два цукрові заводи накладено значні штрафи за реалізацію неякісної продукції і заборонено зберігати продукцію на складах.

22.12.2006Валентина ЗАХАРОВА


Переглядів: 6

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 878 від 15.09.2018p.
¤ 
Як зміцнити імунітет восени

Як зміцнити імунітет восени

Можна довго жалітись на погану погоду, холод та вічні застуди. А можна зміцнити власний імунітет і тоді осінь ...

¤ 
Про це говорять: Вєрка Сердючка виступила у Сочі

Про це говорять: Вєрка Сердючка виступила у Сочі

Днями, у російському Сочі відкрився фестиваль Нова хвиля 2018. На афтепаті заходу виступив український артист, ...

¤ 
На Здолбунівщині чоловік напав з ножем на односельця

На Здолбунівщині чоловік напав з ножем на односельця

Слідчі затримали 38-річного мешканця села Миротин в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу У...

¤ 15 вересня – День фармацевта
Ростислав САБАДИШИН: «Професія фармацевта реклами не потребує»

«Створення медичної академії на базі Рівненського державного базового медичного коледжу – значна подія у моєму житті, логічний результат багаторічної роботи всього колективу та незмінного директора РДБМК, заслуженого лікаря України, доктора медичних наук, професора Ростислава Олексійовича Сабадишина – невтомного генератора всіх позитивних змін у житті провідного на Рівненщині медичного навчального закладу». Оксана ШТРІМАЙТІС, кандидат фармацевтичних наук

Ростислав САБАДИШИН: «Професія фармацевта реклами не потребує»

Добрий роботодавець бачить випускника РДБМК людиною своєї команди – компетентною, надійною і відповідальною

В Україні фармацевтична галузь швидко розвивається, крокує вперед наука, перебудовується виробництво, якіст...

¤ 

На Рівненщині виплачуватимуть зекономлені взимку субсидії

Цьогоріч із заявами на монетизацію частини зекономлених газових субсидій вже звернулися понад 46 тисяч домог...

¤ 
Діагностувати інфаркт стає простіше

Діагностувати інфаркт стає простіше

Сучасні медичні практики дають змогу діагностувати інфаркт міокарда за лічені хвилини за допомогою спеціал...





Найпопулярніші 15 статей:

1. Моє місто - найкраще [427] (485)
2. Секс із мусульманином [271] (481)
3. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (455)
4. Догляньте мене до смерті [278] (385)
5. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (343)
6. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (313)
7. Якщо у сні приснився вуж [219] (311)
8. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (308)
9. Розклад руху автобусів [253] (300)
10. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (281)
11. Медичний коледж у Рівному став медичною академією [872] (280)
12. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (278)
13. Як позбутися мушок у квартирі [875] (244)
14. Як правильно приймати вітаміни? [749] (234)
15. Ігор Мічуда: «Місту потрібні реформи» [875] (220)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Цікаві факти про Україну (75)
2. Не цурайся долі (65)
3. Широкоформатний друк на папері: які є можливості (63)
4. На сучасне свято потрібна тільки українська вишивка (62)
5. Китайський термометр (59)
6. Чим загрожує недолікована застуда чи ГРВІ (59)
7. Як визначити, коли родимка стає небезпечною (56)
8. На Рівненщині шукають дітей, які не ходять до школи (55)
9. На Рівненщині відбулось свято Спорту (55)
10. Олег ШАНДРУК: «На жаль, не змогли реалізувати свої моменти» (54)
11. Італійські канікули разом з чоловіком: як Бейонсе відзначила свій 37-й день народження (52)
12. Боксер Денис Беринчик розповів про смерть дитини (51)
13. Які радіатори краще для приватного будинку і квартири? (49)
14. Як легко усунути зубний наліт без відвідин стоматолога (44)
15. На Рівненщині три підприємства матимуть податкові пільги (42)






 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс