Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №207 від 29.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дружба без кордонів

“Хочу в Америку!”

Так одного разу вигукне вам ваша дитина, а ви лише скажете: “Вчися, дитя. Виростеш, заробиш гроші і поїдеш, куди захочеш…”. Як з’ясувалося, вимріяне майбутнє із подорожжю до високорозвиненої заокеанської країни можна наблизити. Принаймні, такий шанс для школярів Рівного та області був нещодавно наданий, - завдяки проведеному в приміщенні Рівненської гуманітарної гімназії тестуванню за програмою FLEX, раніше відомою як “Акт на підтримку свободи – програма обміну майбутніх лідерів”.

Про що йдеться? Як розповіла одна з координаторів програми Надія Ямпольська (між іншим, і сама в минулому її учасник!), подібні програми молодіжного обміну народилися з бажання країн та їх народів побудувати мости для взаєморозуміння. Проживання в сім’ї, що приймає, на правах її члена, а не гостя є тим унікальним засобом, за допомогою якого молоді люди вивчають нову країну, її культуру.

Десятки рівненських школярів у минулі роки вже брали участь у цій програмі і зберегли про перебування у заокеанській країні лише найсвітліші спогади. “Керол досі нам телефонує, пише листи, шле подарунки”, - розповідала автору цих рядків мама одного із учасників минулих років рівнянка Вікторія Полив’яна. – А в неї ж і своїх дітей троє. Але наш син за час перебування в США став наче рідний”.

…У другий тур, відповідно до виявлених знань з іноземної, було відібрано близько ста школярів, - серед них і автор цих рядків. Після кількагодинного випробування – цього разу письмового – ми залишили залу з надією на… заповітний телефонний дзвінок. Загалом, у 2005-2006 навчальному році до участі в обмінній молодіжній програмі планують відібрати 1200 школярів з усієї України. Цікаво, мабуть, цілий рік навчатися в американській школі, пізнати далекі краї, дізнатися багато нового і доброго, щоб потім повернутися додому і розбудовувати, на базі набутого досвіду, свою власну країну!..

29.09.2005Олена РУДИК



Рівне-Ракурс №10 від 29.09.2005p. 
На головну сторінку