Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №858 від 26.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Новий світло-музичний фонтан став окрасою Рівного

Новий світло-музичний фонтан став окрасою Рівного

У п’ятницю, 20 квітня, в переддень Дня довкілля, у Рівному відбулося відкриття світло-музичного фонтану. Він розташований за кінопалацом «Україна» на алеї ім. Віктора Чайки. Сотні рівнян зібралися, аби побачити це вражаюче видовище. 

Фонтан запрацював рівно о 21 годині й у перші секунди роботи звідусіль було чути вигуки захоплення людей, які завітали, аби першими побачити, як же працюватиме оновлений фонтан. Різнокольорові струмені води гармонійно переливаються і милують око. А висота і потужність струменів залежить і змінюється від ритму музики. У «репертуарі» нового світло-музичного фонтану – понад 20 різноманітних композицій. Серед яких як класичні, так і сучасні мелодії.

Аби музичний фонтан працював бездоганно, фахівці підприємства РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» зробили його капітальний ремонт. Майже півроку тривали ремонтні роботи, це був важкий і кропіткий процес, адже колишній фонтан був повністю іржавий і не придатний до роботи взагалі. На тривалість робіт вплинула також і погодні умови, а саме морози у лютому-березні.

Директор РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Андрій Карауш наголосив, що під час ремонту використовували найсучасніше обладнання:

— Зокрема, ми встановили насоси компанії «Грундфос», які працюють цілковито в автоматичному режимі. Важливо й те, що вони енергоощадливі, споживають лише 7,5 кВ, що дуже мало для такого фонтану. Самі кола у фонтані виготовлені із нержавіючої сталі, завдяки чому конструкція буде на десятки років захищена від корозії. Крім того, чаша повністю ізольована сучасними полімерними матеріалами. Сам водограй працює повністю в автоматичному режимі, адже він обладнаний перетворювачами частоти, які вмикають насоси залежно від музики, яка грає у контролері.

Під час урочистого відкриття фонтану міський голова Рівного Володимир Хомко зауважив, що задоволений якістю проведених робіт підприємством «Рівнеоблводоканал»:

— Мені дуже приємно, що мій рідний Водоканал виконав отримане доручення дуже добре. Важливо, що роботи із капітального ремонту проводило наше рівненське підприємство, і відповідно їх вартість була набагато нижча, ніж у київських фірм. Головне, що ніхто чужий так якісно не проведе роботи, як це змогли зробити фахівці РОКВП ВКГ «Рівне­обл­водоканал». І всі кошти залишаються у Рівному.

Володимир Хомко наголосив, що зупинятися на досягнутому у Рівному не планують.

Наступним завданням, яке отримає «Рівнеоблводоканал», стане проект з капітального ремонту каскаду фонтанів у міському парку імені Т.Г. Шевченка.

— Фахівці підприємства працюють над проектною документацією і, якщо все буде гаразд, то наступного року на нас чекає відкриття відремонтованого каскаду фонтанів. Переконаний, що виглядатиме він не гірше, аніж музичний фонтан у центрі Рівного, — зауважив Володимир Хомко. — У парку, в каскаді фонтанів, також запланована заміна технологічного обладнання, гідроізоляція чаші, заміна форсунок, світло-музичний супровід та загальний благоустрій довкола цих об’єктів.

Безумовно, що оновлений фонтан уже став одним із улюблених місць відпочинку і нової фотозони для мешканців і гостей обласного центру. Щовихідних рівняни зможуть насолоджуватися роботою світло-музичного фонтану.

26.04.2018



Рівне-Ракурс №10 від 26.04.2018p. 
На головну сторінку