Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №861 від 17.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

В Острозі розпочалися жваві обговорення щодо децентралізації

В Острозькому районі відбулася робоча зустріч з представниками міста, головами сільських рад, та депутатами. На зустріч завітали представники Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ з питань децентралізації.

Головне питання, яке розглянули – це приєднання до міста Острога навколишніх сільських рад.

Консультант з правових питань Проекту ПУЛЬС Василь Курилас розповів присутнім, що кілька днів тому Президент України підписав відповідний закон про приєднання суміжних сільських рад до міст обласного значення. У нас в області є 4 таких міста, серед них Острог, до того ж в Острозькому районі немає жодної ОТГ. Тому нині місто і навколишні села отримали шанс без проведення виборів приєднатися і утворити спроможну міську громаду.

Голова Острозької РДА Богдан Турович виокремив три варіанти розвитку: «1-й варіант: утворення об’єднаної територіальної громади шляхом приєднання сільських рад до міста обласного підпорядкування Острога; 2-й варіант: утворення ОТГ шляхом об’єднання; 3-й варіант: чекати 2020 року і утворити ОТГ адміністративним шляхом, він є неприйнятним». Від об’єднання в одну територіальну громаду виграє як місто-центр, так і села, що є його «супутниками».

Таке об’єднання стане потужним поштовхом для розвитку приміської інфраструктури: автодоріг, транспорту, соціальної сфери, охорони здоров’я та освітньої галузі, запевнила присутніх консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер. Тому власні амбіції потрібно переглянути і працювати на розвиток громади та забезпечення їх основних потреб.

17.05.2018



Рівне-Ракурс №10 від 17.05.2018p. 
На головну сторінку