Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №861 від 17.05.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

Літературні герої, в яких можна закохатися

Літературні герої, в яких можна закохатися

Наші романи з цими чоловіками тривають не місяці і не роки. Ми зустрічаємося з ними всього лише протягом ... декількох десятків або сотень сторінок. Але це не заважає нам закохуватися в книжкових героїв по вуха, чекати з трепетом на кожну нову їхню появу в наступному розділі, ахати в захопленні від кожної їхньої міткої репліки і трошки ревнувати до їхніх книжкових коханих. Ми пропонуємо згадати найвідоміших літературних героїв - улюбленців мільйонів жінок.

Артур (Овід) (Е. Л. Войнич «Овід»)

Автор наділила його саме тими якостями, якими повинен володіти справжній чоловік - це вміння сподіватися тільки на свої власні сили, почуття справедливості, розум і почуття обов’язку. У ньому є стрижень і воля, що допомагають йому долати все - обставини, біль, розлуку з коханою. Ним можна захоплюватися і любити.

Найкраща цитата: «Ми не маємо права вмирати тільки тому, що це здається нам найкращим виходом».

Ретт Батлер (М. Мітчелл «Віднесені вітром»)

Цього героя, крім його неабиякої зовнішності, можна любити хоча б за те, що він з’являється завжди в потрібний момент. Надійність - це саме та якість, яку зараз зустрінеш дуже рідко. Він добрий і уважний до оточуючих, з ним весело, і при цьому він вміє заробляти і витрачати гроші. А ще ця людина дуже любить дітей. Чим не ідеал?

Найкраща цитата: «Краще отримати кулю в лоб, ніж дуру в дружини».

Равік (Е. М. Ремарк «Тріумфальна арка»)

Він втілює в собі ті якості, що так люблять жінки у чоловіках: вміння цілком і повністю зосередитися на роботі, щире захоплення жінкою, небагатослівність і внутрішня самотність. Він вміє чекати, бачити суть речей і святкувати життя навітьу самих нелюдських умовах. Він з тих чоловіків, які цінують чоловічу дружбу і жіночу красу.

Найкраща цитата: «Все, що можна владнати за допомогою грошей, обходиться дешево».

Князь Мишкін (Ф. М. Достоєвський «Ідіот»)

Зі сторони - він дещо дивакуватий і наївний, але за цим ховається саме втілення доброти, душевної чистоти, простоти та ясності розуму. Ця людина у свої майже тридцять років зуміла зберегти світовідчуття дитини, світлий погляд на світ, щирість - і це гідно любові та поваги. Звичайно, Мишкін зовсім не пристосований до життєвих труднощів, його хочеться обійняти, взяти під своє крило і захистити від усіх негараздів. І довго вести з ним розумні бесіди.

Найкраща цитата: «Боягуз той, хто боїться й тікає, а хто боїться і не біжить, той ще не боягуз».

Ераст Петрович Фандорін (Б. Акунін «Пригоди Ераста Фандоріна»)

Цього героя можна назвати Джеймсом Бондом, помноженого на Шерлока Холмса з ноткою японського жасмину. Він надзвичайно розумний, удачливий, гарний і просто ідеальний. Розум, інтелект, скромність, глибина думки, точне розуміння людської (і, зокрема, жіночої) природи, благородство манер без комічного перебору - ось якості, що йому властиві. Для багатьох сучасних читачок він є чоловічим ідеалом.

Найкраща цитата: «Я знаю про тебе багато, ти про мене знаєш мало. Від цього виникає недовіра, від недовіри виникає нерозуміння, нерозуміння призводить до помилок».

17.05.2018



Рівне-Ракурс №10 від 17.05.2018p. 
На головну сторінку