Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №864 від 07.06.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Чи створювати наглядові ради на обласних комунальних підприємствах – вирішуватиме економічна комісія

Чи створювати наглядові ради на обласних комунальних підприємствах – вирішуватиме економічна комісія

З ініціативою створення таких рад до Рівненської обласної ради звернулася громадська організація «Центр суспільних дій «Сівітас». Також надала проект рішення щодо порядку утворення, організації діяльності та їх ліквідації. 4 червня, під час круглого столу, депутати, представники виконавчого апарату Рівненської обласної ради, громадських організацій «Сівітас» та «Ейдос», керівники низки комунальних підприємств обговорили вказаний проект рішення.

Учасники круглого столу наголосили на тому, наскільки важливо впроваджувати норми прозорості, підзвітності та підвищувати ефективність управління комунальними підприємствами.

За словами керуючого справами виконавчого апарату обласної ради – керівника секретаріату Богдана Сологуба, між Рівненською обласною радою та Центром суспільних дій «Сівітас» налагоджена ефективна співпраця, яка йде на користь територіальній громаді Рівненщини. Зокрема, кілька місяців тому, рада затвердила Порядок оприлюднення інформації, що стосується діяльності комунальних підприємств Рівненської обласної ради (рішення від 16.03.2018 №886). Рівненська обласна рада неодноразово була визнана однією з найпрозоріших в Україні.

«Прозорість діяльності комунальних підприємств та закладів – запорука довіри до самої влади, – наголосила у своєму виступі голова постійної комісії обласної ради з питань гуманітарної політики Алла Черній. – Члени наглядових рад мають стати помічниками керівнику, аби відстоювати інтереси закладу або підприємства».

За пропозиціями громадських організацій у компетенції наглядової ради будуть такі повноваження: розробка та погодження стратегії розвитку комунального підприємства, контроль за його діяльністю, визначення відповідності роботи поставленим цілям, відбір кандидатур на посаду керівника комунального підприємства з подальшим затвердженням обласною радою, затвердження умов контракту з керівником підприємства та ініціювання його звільнення. Наглядова рада буде підзвітна обласній раді.

До складу наглядової ради, за баченням представників громадського сектору, мають увійти 5 членів: по одному представнику від голови обласної ради та депутатського корпусу, а також три незалежні члени, які мають достатній досвід роботи у відповідній галузі. Рішення щодо створення наглядових рад на обласних комунальних підприємствах мають розглянути депутати постійної комісії обласної ради з економічних питань та комунальної власності.

07.06.2018



Рівне-Ракурс №10 від 07.06.2018p. 
На головну сторінку