Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №864 від 07.06.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Змагалися знавці Святого Письма

Одинадцятий рік поспіль у Національному університеті «Острозька академія» відбулася Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії»

Понад 200 учасників олімпіади, приїхали з 13 областей України до Острога продемонструвати свої знання Святого Письма. Серед них – дошкільнята, учні освітніх закладів.

Розпочалась олімпіада з ранкового молитовного молебню на якому були присутні школярі та їх вчителі.

«Майбутнє особистості, сім’ї, держави, людського суспільства і цивілізації в цілому, значною мірою залежить від того, які цінності закладаються в душі молодого покоління. Вирішальну роль у вихованні дітей та молоді відіграє біблійне розуміння особистості як духовно-фізичної істоти, яка складається з душі і тіла», − зазначив ректор «Острозької академії Ігор Пасічник.

Серед конкурсних випробувань були завдання різного рівня складності. До прикладу, виконати вдома творчу роботу, у якій зобразити історію зі сторінки Біблії. Під час олімпіади діти описували зображену біблійну історію, складали тести на знання Святого Письма, аналізували вірші, висловлювали розуміння тексту тощо.

Оцінювали знання школярів та дошкільнят за кількома критеріями - креативність, самостійність виконання та знання Святого Письма. Нагородили учасників олімпіади святковими подарунками: почесними грамотами, релігійною літературою та іконами.

«Найбільша цінність і турбота людини і суспільства – це діти. Ви робите правильні речі. За час проведення олімпіад тисячі дітей різного віку і студентів побували в атмосфері духовності», − зауважив обласний очільник освіти Григорій Таргонський додавши, що управлінням освіти, цьогоріч, вперше була започаткована подібна олімпіада, вже на рівні шкіл, районів, ОТГ та області. Проходити змагання зголосилося близько 5 тисячі дітей, а в обласному етапі було відібрано близько 200 учнів 3-11 класів.

Варто зазначити, що метою олімпіади є формування гармонійної особистості.

07.06.2018



Рівне-Ракурс №10 від 07.06.2018p. 
На головну сторінку