Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №864 від 07.06.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як зробити гель для прання у домашніх умовах

Як зробити гель для прання у домашніх умовах

Якщо у когось з вашої родини алергія на пральні порошки, або ви хочете заощадити гроші, зробіть гель для прання.

Пропонуємо дуже простий рецепт.

1. Закип’ятіть один літр води і розчиніть в ній 50г будь-якого мила, натертого на крупній тертці.

2. Зніміть каструлю з вогню і додайте 45 г кальцинованої соди.

3. Розмішайте.

4. Остудіть за кімнатної температури.

Цей гель не дає піни, але дуже добре відпере білизну, особливо з попереднім замочуванням. Витрата гелю приблизно така же як і прального порошку.

Чим допоможе господині нашатирний спирт

Часто в гонитві за доволі дорогими і, слід сказати, шкідливими побутовими засобами ми і не здогадуємося, що надійні помічники домашнього господарства знаходяться майже під руками.

Давайте розглянемо використання нашатирного спирту в різних сферах нашого життя.

Застосування на кухні

Чищення духовки завжди було випробуванням для кожної домогосподарки. Але за допомогою нашатирного спирту, все буде набагато простіше. Все що потрібно – це нагріти духовку до 65 градусів і вимкнути. Краще за все це робити на ніч. Далі потрібно налити нашатирний спирт у чашку і поставити на верхню решітку. На нижню в цей час ставимо сковорідку з товстими стінками і наливаємо окріп. Духовку закриваємо і залишаємо до ранку. Вранці треба духову шафу провітрити, ретельно промити мильним розчином і обполоснути чистою водою. Протріть досуха духовку і ви здивуєтесь наскільки усе чисто.

Застосування проти комах

Наступний секрет нашатирного спирту полягає в тому, що він є вірним помічником у боротьбі з шкідливими комахами. Іноді просто немає сил боротися з мурашками, які нескінченно з’являються на кухні невідомо звідки. І тут знову на допомогу приходить нашатирний спирт! Потрібно додати в 1 л води 100 мл нашатирю і промити цим розчином усі кухонні меблі. Сильний запах нашатирю вивітрюється за кілька хвилин, тому не варто боятись. Однак мурашки відчуватимуть його ще довго і надовго забудуть дорогу у ваш дім. Ще нашатир ефективний у боротьбі з комарами і мошками під час пікніка на природі. Достатньо побризкати, місце відпочинку цим засобом і спокій вам буде забезпечений. Знову ж таки, аромат для людей буде невідчутним через кілька хвилин.

Застосування у боротьбі із запахами

Якщо ви не задоволені тим, що після ремонту в квартирі зберігається стійкий запах фарби ось іще один рецепт з використанням нашатирного спирту: крапнути у тарілочки трохи спирту, і розставити їх по кімнатах перед виходом на роботу чи прогулянку. Повернувшись ви й сліду неприємного запаху не відчуєте.

Застосування на дачі

Тим хто займається вирощуванням овочів та квітів стане в пригоді наступна порада. Адже, як це не дивно, але лілії, клематиси, герань, огірки полюбляють підгодівлю з нашатирним спиртом. Досить в 4 л води розчинити 50 мл нашатирю і ваші рослини вам віддячать своїм здоровим видом. Також кімнатні рослини можна полити цим розчином. Це також відлякуватиме різних набридливих комариків та мошок! Ні запахів, ні комарів-мошок, і при цьому – підгодовані квіти! Недолік лише один: різкий “аромат” під час самої “процедури”. Але це зовсім ненадовго!

07.06.2018



Рівне-Ракурс №10 від 07.06.2018p. 
На головну сторінку