Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №865 від 14.06.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Кілька порад, як правильно заморозити гриби

Як приємно пригоститися холодним зимовим вечором порцією паруючої картопельки зі смаженими грибочками, нагодувати друзів українськими варениками або пирогами з ароматною грибною начинкою, а ще приготувати наваристий і надзвичайно духмяний грибний супчик!

Тож пропонуємо вашій увазі кілька порад, які допоможуть правильно заморозити гриби.

Порада №1

Заморожувати потрібно чисті, свіжі, ціленькі гриби.

Порада №2

Гриби слід очистити від землі, листя та сміття, прибрати червиві, великі розрізати на частини. При цьому, якщо ви плануєте заморозити сирі гриби, краще протерти їх серветкою, ніж мити водою. Гриби легко вбирають воду, яка в процесі заморожування стане зайвим льодом у морозилці.

Порада №3

Для сирої заморозки підходять маслюки, боровики, опеньки, підберезники, підосичники, лисички. Такі грибочки після розморожування збережуть аромат, будуть тримати форму і прикрасять будь-яку страву. Після того, як ви почистите гриби, їх необхідно розкласти на рівній поверхні в морозилці, а через 10-12 годин можна зсипати в підготовлені пакети або контейнери.

Порада №4

Якщо ви не ризикуєте заморожувати сирі гриби, їх трохи проварити. Такі напівфабрикати можна буде смажити або використовувати для начинки у всілякі пироги, вареники і кулеб’яки.

Порада №5

Перед тим як заморозити гриби на зиму у вареному вигляді, їх слід очистити, дрібно порізати і проварити в окропі не більше 5 хвилин. Потім остудити, відкинути на друшляк і розкласти по пакетах або контейнерах невеликими порціями - 300, 500 або 700 г. Такі порції зручно діставати і використовувати для приготування однієї страви.

Порада №6

Аналогічно ви можете заморозити на зиму обсмажені гриби. Для цього чисті, підготовлені, порізані гриби обсмажують у невеликій кількості олії впродовж 20 хвилин, щоб зі сковороди випарувалася зайва волога. Потім гриби можна розкласти у пакети і відправити у морозилку.

Порада №7

Заморожені гриби можна зберігати за температури -18 °С до одного року.

Розморожувати гриби найкраще поетапно, тобто перекласти їх із морозильної камери в холодильник, а вже потім розморожувати за кімнатної температури. Тоді вони не втратять свого аромату і будуть зовсім як свіжі.

Після повного розморожування грибів їх слід відразу ж використати і в жодному разі не залишати на «потім» у холодильнику. Також не слід повторно заморожувати гриби.

14.06.2018



Рівне-Ракурс №10 від 14.06.2018p. 
На головну сторінку