Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №865 від 14.06.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Держава дає гроші на інноваційні промислові проекти

Урядом передбачено 100 мільйонів гривень на розвиток інноваційної діяльності в промисловості. Ці кошти заклали в держбюджеті на статутний капітал Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (ДІФКУ), яка і обиратиме проекти по всій Україні.

Строительство и ремонт edelweiss-comfort.com.ua квартир, котеджей и др.

Про це під час зустрічі в Рівненській торгово-промисловій палаті із керівниками промислових підприємств Рівненщини розповів регіональний представник ДІФКУ в західному регіоні Олександр Трофимчук:

«Це передбачено Постановою Кабміну від 30 травня 2018 року №328. На сьогодні розробляється порядок відбору проектів. Це мають бути ідеї, спрямовані на технологічні інновації в промисловості. Фінансування буде йти по трьох основних напрямках: часткова участь у реалізації проектів, відшкодування частини відсотків по кредитах, підтримка стартапів в Україні».

Заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко відзначив, що такий механізм – це хороші можливості як для підприємств області модернізувати своє виробництво, так і для економіки країни в цілому:

«Поки розробляється порядок, я б радив вже думати про нові проекти, - звернувся посадовець до керівників промислових підприємств. - На сьогодні в Україні стабілізувалась економіка, тому для Уряду важливо підтримувати бізнес. А Державна інноваційна фінансово-кредитна установа – це та кампанія, яка на початку 2000-х років буквально заклала фундамент четвертої частини економіки області».

Як відзначили самі підприємці, така державна підтримка актуальна для налагодження виробництва, адже однією з проблем у їхній роботі – це відсутність обігових коштів на модернізацію та інноваційні технології.

14.06.2018



Рівне-Ракурс №10 від 14.06.2018p. 
На головну сторінку