Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №207 від 29.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зупинися, мить…

Фото для нащадків

Фото для нащадків

або Полісся – forever!

Фото, представлені на виставці під назвою “Полісся”, яка почала діяти нещодавно в приміщенні Рівненської обласної ради, були відзняті в Рокитнівському, Зарічненському і Володимирецькому районах Рівненщини. Її автори - три рівненські фотохудожники Олексій Нагорнюк, Олександр Гурістюк та Богдан Янчук. Нести мистецтво в маси панове вирішили, напевно, коли зрозуміли, що на межі третього тисячоліття традиційна культура залишається не просто історичним фактом, але й живою реальністю, яку треба фіксувати для нащадків…

Уже понад шість років Олексій Нагорнюк, Олександр Гурістюк та Богдан Янчук захоплюються фотографією, а з 1999 року активно організовують краєзнавчі та мистецькі експедиції до Поліського краю. Це вже четверта виставка такого характеру.

Враження від відвідування Полісся втілилися у кілька десятків світлин із зображенням пейзажів природи, побуту людей, славнозвісної Поліської вузькоколійки, лісів. До речі, цю виставку вже з успіхом прийняли в Любліні.

Ті, хто побачив вищезгадані фото, напевно, зрозуміли, що народна культура та мистецтво українців справедливо вважаються одними з найбагатших надбань культурної скарбниці Європи. І вся ця багатогранність традицій, її поетичність і високий ліризм, глибока філософічність українського фольклору варта того, щоб залишити її нащадкам, що з успіхом і зробили три рівненські фотохудожники.

29.09.2005Олександр ДЖИГИРЕЙ



Рівне-Ракурс №10 від 29.09.2005p. 
На головну сторінку