Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №868 від 05.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чому з’являються «задирки», та як із ними боротися

Чому з’являються «задирки», та як із ними боротися

«Задирки» це проблема, яку краще не залишати без уваги. Нешкідливий надрив шкіри навколо нігтів може почати кровоточити, а якщо в рану потрапить інфекція, то вона дуже швидко перетвориться на нарив.

Існує багато причин появи «задирок» на пальцях.

Вплив хімічних речовин

Мийні засоби сушать шкіру, вона стає жорсткою, нігті починають ламатися, валики поряд з ними грубішають, на них з’являються мікротріщини, через що з’являються «задирки». Використовуючи гумові рукавички під час прибирання, ви уникнете цих неприємностей.

Неякісний манікюр або його відсутність

Через механічне пошкодження шкіри за неправильних дій манікюрниці можуть з’явитися задирки. Такі ж наслідки трапляються через відсутність догляду за нігтями.

Звичка гризти нігті

Ця негарна і шкідлива звичка призводить до сумних наслідків: з’являються «задирки» і серйозні запалення, які їх супроводжують.

Захворювання шкіри

Іноді «задирки» з’являються через пошкодження шкіри навколонігтевого валика, у зв’язку з різними неполадками в організмі. Вони можуть траплятися через нестачу вітамінів, захворювання внутрішніх органів. Розпізнати таку причину може лише лікар.

Як боротися?

Найкращий метод боротьби із «задирками» – вчасна профілактика, яка допоможе запобігти їхній появі. Але якщо вони все-таки з’явилися, є багато засобів, що дозволяють швидко їх позбутися.

Ванночки – ефективний домашній засіб

Їх роблять із підігрітої оливкової олії. Після таких ванночок руки стають м’якими. Олію краще нагрівати на водяній бані.

Дуже корисні з профілактичною метою гарячі ванночки з морською сіллю і додаванням ефірних олій лимона або бергамота.

Ванночка з содою – екстрений захід. Її роблять, коли уже з’явилися «задирки». Руки розпарюють, потім видаляють задирки. Щипчики треба перед цим обробити перекисом водню і обережно (тягнути у жодному разі не можна) зрізати «задирки». Грубу шкіру у нігтя, якщо на ній немає надривів, можна просто відшліфувати пилочкою.

Маска з каланхое або алое

Вимийте листки цих рослин і подрібніть їх у кашку. Суміш нанесіть на місця появи «задирок», обмотайте плівкою, зверху одягніть бавовняні рукавички і залишіть на ніч. Після кількох застосувань шкіра стане м’якою і еластичною, а «задирки» зникнуть, адже алое має протизапальні, бактерицидні і ранозагоювальні властивості.

Креми для рук

Для позбавлення від «задирок» підійдуть пом’якшувальні креми для рук і нігтів. Крем треба наносити навколо нігтів і за допомогою легких масажних рухів втирати до повного всмоктування. Здійснюючи такий щоденний догляд кілька разів на день, змащуючи руки захисним кремом перед прибиранням і поживним після, можна зробити руки м’якими і доглянутими і назавжди забути про «задирки».

Харчування

В раціоні обов’язково мають бути продукти, які містять вітамін А (ретинол). Цей вітамін сприяє відновленню шкіри і позбавляє її від сухості. Дуже багато ретинолу міститься в моркві, печінці, яєчному жовтку. Можна вживати вітамін А у вигляді олійного розчину. Противники синтетичних вітамінів можуть щодня випивати по 2 ст. л. риб’ячого жиру.

05.07.2018



Рівне-Ракурс №10 від 05.07.2018p. 
На головну сторінку