Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №272 від 28.12.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Знайдемо роботу разом

Соціальний захист від безробіття - турбота спільна

Під таким гаслом відбулося днями засідання круглого столу в Рівненському міському центрі зайнятості. У переддень 16-річчя створення Державного центру зайнятості представники органів місцевого самоврядування, соціального страхування, працівники обласного та міського центрів зайнятості обговорювали шляхи вдосконалення працевлаштування і зміни самого підходу до вирішення проблеми безробіття.

Учасники круглого столу вирішили об’єднати зусилля і дещо змінити підхід щодо працевлаштування. І хоча кількість людей, які працевлаштовуються через службу зайнятості, щороку зростає, втім, зміни таки потрібні.

- Працевлаштування повинне бути плановим, як, наприклад, у Канаді, - зазначив директор обласного центру зайнятості Іван ТКАЧУК. - За кордоном попит на професії передбачається державними програмами на 10-15 років наперед.

Іван Ткачук переконаний у необхідності об’єднання зусиль служби зайнятості та роботодавців. Укладення довгострокового договору про створення робочих місць, на його думку, суттєво поліпшить якість працевлаштування.

Такий довготривалий договір (на 5-8 років) про систему підготовки спеціалістів обласний і міський центри зайнятості сьогодні укладають із ВАТ “Рівнеазот”. Це підприємство заздалегідь інформує службу зайнятості про кількість робочих місць та про потрібні йому професії, а та, у свою чергу, забезпечує його кадрами.

- Ми повинні знати, які професії користуватимуться попитом протягом кількох майбутніх років. Це має бути заплановано, - говорить пан Ткачук, звернувши увагу на явний дисбаланс між тим, за якими спеціальностями навчається молодь, і які справді необхідні роботодавцям.

Отож, сьогодні в області є потреба, насамперед, у будівничих професіях, є попит на газозварювальників. Водночас заклади Рівненщини випускають надміру економістів, банкірів, бухгалтерів, менеджерів.

28.12.2006Алла РОГАШКО



Рівне-Ракурс №10 від 28.12.2006p. 
На головну сторінку