Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №272 від 28.12.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рівноправ’я

Жінкам недоплачують

В Україні праця чоловіків цінується більше ніж робота жінок: зарплата жінок у середньому становить 68,8 відсотків від заробітної платні чоловіків. Про це повідомила начальник відділу ґендерної політики Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту Раїса Семенець під час Всеукраїнських слухань щодо ґендерних питань.

“Як свідчать статистичні дані, на державній службі працює більше жінок, ніж чоловіків - 75 проти 25 відсотків. Здавалося б, що така ситуація логічно веде до необхідності прийняття відповідних нормативних актів про підтримку чоловіків щодо вступу на державну службу. Але детальний аналіз ситуації свідчить, що стан розподілу у службовій ієрархії складається на користь чоловіків, які працюють на керівних посадах”, - зазначила посадовець.

З її слів, серед загальної кількості держслужбовців кількість жінок традиційно знижується з підвищенням рівня службових посад. “Немає жодної жінки у складі Кабміну. Серед голів облдержадміністрацій було три, а залишилося лише дві”, - розповіла Раїса Семенець.

“Низький відсоток представництва жінок в органах влади неминуче призвів до зниження їх впливу на прийняття найважливіших державних рішень: у питаннях розподілу ресурсів, економічного розвитку, безпеки держави, дипломатії. Вони не впливають на формування багатьох аспектів зовнішньої і внутрішньої політики”, - зауважила посадовець.

28.12.2006ЗІК



Рівне-Ракурс №10 від 28.12.2006p. 
На головну сторінку