Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №869 від 13.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як позбавити черевики від неприємного запаху

Як позбавити черевики від неприємного запаху

Підвищена пітливість ніг є головною причиною виникнення неприємного запаху у взутті. Часом він відчувається не тільки у передпокої, але і в інших кімнатах. Повернути свіжість взуття можна кількома способами.

Найефективніший засіб у боротьбі з запахом поту у взутті - це профілактика. Не забувайте мити ноги і надягати чисті шкарпетки щодня. Обов’язково користуйтеся спеціальним дезодорантом для ніг, наносити який необхідно на чисто вимиті і ретельно висушені ступні. Постійно стежте за чистотою і охайністю свого взуття.

Щоби уникнути появи запаху поту у взутті, користуйтеся устілками, виготовленими з натуральних матеріалів, наприклад, бавовни або шкіри. Відмінним засобом у боротьбі з запахом поту у взутті є устілки з активованим вугіллям.

Щоб усунути запах поту у взутті, обсипте внутрішню поверхню пропахлих черевиків або туфель звичайною харчовою содою. А через кілька годин просто витрусіть соду у відро для сміття.

Спробуйте протерти внутрішню поверхню взуття нашатирним спиртом або перекисом водню. Цей спосіб також дуже ефективний.

У взуттєвому або господарському магазині ви можете придбати спеціальний дезодорант-осушувач для взуття. Він не тільки чудово вбирає вологу, позбавляючи пропахлі потім черевики від неприємного запаху, але і володіє антибактеріальним ефектом.

Щоб усунути запах поту, наприклад, з кросівок або матерчатих тапочок, просто виперіть їх у пральній машині або вручну. Чисту внутрішню поверхню взуття змастіть декількома краплями олії чайного дерева. Майте на увазі, що даний спосіб не підходить для взуття, виготовленої з натуральної або штучної шкіри.

Позбутися від запаху поту у взутті, виготовленої з синтетичних матеріалів, можна за допомогою слабкого розчину марганцівки. Розчиніть 5-7 кристалів цієї речовини в 1 літрі води, промийте розчином внутрішню і верхню поверхню черевик. Потім ретельно просушіть взуття.

13.07.2018



Рівне-Ракурс №10 від 13.07.2018p. 
На головну сторінку