Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №272 від 28.12.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дилема

Не хочеш - не пий, а 100 гривень давай!

Передноворічні клопоти наближаються до апогею, одночасно стають більш напруженими стосунки між покупцями і продавцями.

Наприклад, читачів “РР” хвилює таке питання: чи правомірно діють власники кав’ярень, їдалень, ресторанів, відмовляючись приймати замовлення на обслуговування новорічних бенкетів, якщо розрахункова вартість замовлення є меншою, ніж 100 гривень на одного учасника вечірки?

Начальник Рівненського обласного управління у справах захисту прав споживачів Євгенія МОСІЮК:

- На мою думку, вимагаючи робити замовлення на велику суму, власник порушує права споживачів, змушуючи замовляти те, що їм, можливо, не потрібно. Найдорожчим пунктом у замовленні завжди були спиртні напої. Уявіть собі людину, яка взагалі не вживає алкоголю, скільки і яких страв такий клієнт може з’їсти у новорічну ніч на 100 гривень? Причому, не в елітному ресторані, а у звичайній кав’ярні, де вартість святкової вечері коливається від 30 до 50 гривень на одного замовника? Якщо це не порушення прав споживача, то що?

Заступник голови Рівненського територіального відділення Антимонопольного комітету України Віктор БОДЕНЧУК:

- Власники кав’ярень і ресторанів можуть визначати “святкові” розцінки на власний розсуд. Вони порахували, що з усієї кількості заявок на проведення бенкетів їм вигідніше обслуговувати такі, де ціна замовлення визначається із розрахунку не менше, ніж 100 гривень на особу, і вирішили - нижче ціну не опускати. Це - їхнє право, і нічого тут не вдієш. Якби в Рівному було два-три заклади громадського харчування, то такі умови обслуговування клієнтів були б порушенням антимонопольного законодавства.

28.12.2006Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 28.12.2006p. 
На головну сторінку