Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №870 від 20.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Ігор Мічуда: «Ситуація навколо міського ДАБІ  дуже і дуже дивна»

Ігор Мічуда: «Ситуація навколо міського ДАБІ дуже і дуже дивна»

Все, що пов’язано із будівництвом завжди цікавило громадськість. Однак, особливо інтерес до діяльності таких органів зріс, коли поряд із державними архітектурно - будівельними інспекціями, почали працювати комунальні ДАБІ.

Про те, яка ситуація у взаємодії цих структур на Рівненщини, автор вирішив поцікавитись у начальника Державної архітектурно - будівельної інспекції у Рівненській області Ігоря Мічуди.

- Скільки усього по Україні створено комунальних ДАБІ?

- Близько сотні

- А на Рівненщині?

- Поки що одне, в обласному центрі. До нас приїзджали представники кількох міських рад, дивилися, але на сьогоднішній день ні одна міська рада в іншій області, крім Рівненської, не проголосувала за створення комунального ДАБІ.

- Як Ви оцінюєте роботу Рівненської ДАБІ?

- Дуже погано. Кількість скарг на роботу цього органу зростає, і, хочу сказати, що скарг серйозних. Про що можна говорити, коли міська інспекція з березня цього року працює без начальника. Скажу більше - на сьогоднішній день немає навіть виконуючого обов’язки начальника міського ДАБІ. Тобто, документи підписує заступник начальника… Наскільки вони є легітимними, і чи не будуть потім оскаржені в судах - питання дискусійне. Взагалі відношення органів влади Рівного до діяльності міської ДАБІ та нас, як контролюючого органу, у мене викликають подив та обурення. Якщо в нас не приймають акту перевірки міської ДАБІ - це означає, що її роботою задоволені міські чиновники і, в першу чергу, профільний заступник міського голови пан Герман. Його схоже не хвилює ситуація, яка склалась в міському ДАБІ, а правоохоронні органи, навпаки, хвилює…

Я ніколи не був противником створення комунального ДАБІ у Рівному. Але не можна не розуміти, що наявність у складі органів місцевого самоврядування власної архітектурно - будівельної інспекції - це не лише розширення повноважень, а й збільшення відповідальності, а це поки що в нас не всі зрозуміли.

20.07.2018Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 20.07.2018p. 
На головну сторінку