Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №870 від 20.07.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Рівненщина та Варміно-Мазурське воєводство реалізовуватимуть нові спільні проекти

Про це домовились члени делегації від Рівненської облдержадміністрації, які відвідали з робочим візитом Польщу.

Нагадаємо, наша область протягом 15-ти років співпрацює з Вармією та Мазурами, а два місяці тому очільник області Олексій Муляренко та Маршалок воєводства Густав Марек Бжезін підписали План про співпрацю.

Наслідком цього і стала зустріч рівненської делегації з польськими колегами в Маршалківському уряді у місті Ольштин.

«Радий вітати партнерів з Рівного. Ми маємо тривалу ефективну співпрацю і правильну комунікацію в різних напрямках – від культури й до пожежної охорони. Ви можете розраховувати на нашу підтримку завжди», - зазначив Густав Марек Бжезін.

На порядку денному пріоритетні – спорт і туризм, програми органів самоврядування у сфері культури та освіти й інше. Директор департаменту туризму та спорту Вальдемар Бушан презентував всі ключові атракції воєводства. Посадовець розповів, як облаштовують інфраструктуру навколо Великих Мазурських озер, поділився прикладом ревіталізації старих будівель і познайомив гостей з концепцією «Cittaslow». Мова йде про світову мережу так званих «невеликих міст з гарною якістю життя». Детальніше це питання вивчатимуть в управлінні культури і туризму Рівненської ОДА, адже домовились, що наприкінці вересня наші місцеві туроператори, краєзнавці візьмуть участь у форумі до Світового дня туризму.

Так само польські колеги поділились досвідом роботи над культурними та освітніми проектами. Цікавим для рівненської делегації був їх підхід у підготовці професійних кадрів та працевлаштуванні випускників, фінансуванні мистецьких подій та охороні історичних пам’яток. До слова, восени в галереї Маршалківського уряду буде відкрита виставка картин рівненських художників. Також вдалось досягти домовленості між департаментами про спільні спортивні заходи. Тож тепер варто очікувати, що польські команди візьмуть участь у змаганнях на Рівненщині.

Крім того, прийняте принципове рішення про продовження співпраці в розвитку сільських територій в рамках концепції «Лідер+». У цьому напрямку вже понад 12 років працюють у Костополі, де реалізували такі ініціативи, як сортування сміття, освітлення вулиць і запобігання пожежам у лісах.

20.07.2018



Рівне-Ракурс №10 від 20.07.2018p. 
На головну сторінку