Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №872 від 02.08.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У Рівному «Лабіринт можливостей» присвятили Всесвітньому дню протидії торгівлі людьми

На майдані Незалежності в обласному центрі провели арт-інсталяцію, щоб акцентувати увагу до проблем сучасного рабства.

Проходячи квест по лабіринту, що складається із 254 картонних коробок, всі охочі відповідали на запитання та, в залежності від відповідей, рухались у відповідному напрямку. На фінішній прямі учасники дізнавалися про правила безпечних подорожей, проблему протидії торгівлі людьми, ризики нелегального працевлаштування та про міграційну поведінку. Також їм розповіли про допомогу від держави у випадку потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Усім присутнім роздали інформаційні брошури, а найактивнішим учасникам квесту подарували сувеніри.

Ініціювало масштабну акцію, що відбулася у багатьох містах України, Міністерство соціальної політики України. У Рівному до її проведення долучилися департамент соціального захисту населення Рівненської ОДА, Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка», служби у справах дітей, центр зайнятості, поліція.

«На жаль, зараз активно розвивається досить завуальований злочин, який проявляється в повній мірі. В ситуації торгівлі людьми потрапляють як чоловіки, так і жінки, і молодь, і діти. Будь-яка трудова примусова праця прирівнюється до рабства, відтак – заборонена», - зазначає голова Центру підтримки громадських ініціатив «Чайка» Лариса Гунько.

Ініціатори розповідають, що і раніше проводили подібні акції, роздавали стрічки та листівки. Однак квест-лабіринт спорудили вперше. І все для того, аби донести рівнянам і гостям міста думку про те, що потрібно бути максимально обізнаним у міграційній сфері.

02.08.2018



Рівне-Ракурс №10 від 02.08.2018p. 
На головну сторінку