Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №207 від 29.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Закон і ми

Міліція потребує захисту

Люди в погонах потерпають від політичних переслідувань

Про це на недавній прес-конференції заявив заступник голови профспілки атестованих працівників МВСУ, а також лідер профспілкової організації міліціонерів Рівненщини Анатолій Оніщук.

- Сьогодні можна навести достатньо прикладів того, що працівники правоохоронних структур не можуть відстояти своїх конституційних прав, - сказав Оніщук. - Стратегія розвитку МВС змінюється залежно від того, з якої служби приходить черговий міністр. Це призводить до того, що ми починаємо втрачати цінності, які формувалися десятиріччями. Події минулого року підірвали довіру до правоохоронців, тому що всі вони були втягнуті в політику. На порозі парламентських виборів дехто знову намагається використати міліцію, щоб усунути з політичної арени конкурентів.

- Я особисто знаю, чим хворіє сьогодні МВС, і можу запропонувати рецепти його лікування, - наголосив полковник Оніщук. - Найближчим часом потрібно вирішити проблему ресурсного забезпечення підрозділів МВС, закупити відповідний транспорт і паливно-мастильні матеріали. А взагалі, надгроміздка система МВС сьогодні є занадто затратною.

Як зауважив лідер міліцейської профспілки, зміни в правоохоронних структурах назріли, але відбуватимуться вони поетапно упродовж 3-5-ти років. Наразі вже розроблено концепцію реформування, а невдовзі, за словами Анатолія Оніщука, вона буде розглянута на найвищому рівні. Як один з авторів концепції реформування, він стверджує, що, в першу чергу, потрібно чітко розподілити компетенції міліції, утворивши оперативно-розшукове бюро розслідувань і місцеву міліцію, яка повинна підпорядковуватись органам місцевого самоврядування.

29.09.2005Наталя ЛЕВЧУН



Рівне-Ракурс №10 від 29.09.2005p. 
На головну сторінку