Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №273 від 04.01.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ах, вернісаж, вернісаж!..

Матриця, диво-порошок і летюча риба

Матриця, диво-порошок і летюча риба

- герої нової експозиції в галереї "Зуза"

“Якщо ти понюхаєш порошок із цієї скриньки і промовиш чарівне слово “Мутабор” - ти зможеш обернутися на будь-якого звіра лісового, будь-якого птаха небесного, будь-яку рибу морську, і розумітимеш мову всіх живих створінь на землі, на небі, у воді”.

Можливо, у цій цитаті з казки Вільгельма Гауфа “Каліф-лелека” криється ключ до розуміння творів Валерія ЛЕОНОВА (на фото) - скульптора і живописця з Полтави. Персональна виставка художника під символічною назвою “Мутабор”, на якій представлені скульптури малих форм та графічні роботи з елементами живопису, нещодавно відкрилася у мистецькій галереї “Зуза” в Рівному.

Визначити стиль експозиції в цілому досить важко: у кераміці та бронзі автора можна побачити стилізовану давньогрецьку амфору, улюбленицю художників російської гілки модерну - жінку-птаха Сірин, народженого з океанської мушлі фантастичного бронзового носорога, химерну жабу у жабо, летючу рибу-корабель і ще багато різних див.

Сам художник називає свої творіння “посланнями”. “Картина, скульптура і враження, яке виникло у глядача - це зліпки з однієї матриці, - пояснює пан Валерій. - Найголовніше - передати в художньому творі думку, яка виникає в уяві митця у момент творення. Останнім часом я надаю перевагу глині - адже цей пластичний матеріал дає можливість швидко втілити мистецьку ідею, закарбувати незриме у зримому”.

04.01.2007Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 04.01.2007p. 
На головну сторінку