Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №876 від 05.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Купити квартиру в новобудові: поради експертів

Купити квартиру в новобудові: поради експертів

Купівля квартири - важлива і непросте завдання. Перед потенційним покупцем відкривається величезний чудовий світ з новобудовами на будь-який смак і гаманець. А покупка квартири на первинному ринку в будинку, який тільки починають будувати - це ще й дуже ризиковано.

Вирішіть головне - інвестуєте ви або хочете купити квартиру, щоб жити в ній самому. Якщо мова йде про швидкий заробіток, і ви плануєте продати квартиру з переуступки, коли вона виросте в ціні, або на вторинному ринку, коли будинок здадуть в експлуатацію - це одне. Якщо вибираєте новобудову для життя - це зовсім інша справа. Тут важливо проаналізувати і рівень розвитку інфраструктури, і транспортний розвиток району, і багато іншого, що підходить саме вам.

Оцініть свої сили для покупки житла - чи можете ви внести всю суму або плануєте купити квартиру в розстрочку або іпотеку? Дізнайтеся, чи акредитований житловий комплекс в банку, на карту якого ви отримуєте зарплату; діє військова іпотека в проекті, приймає чи забудовник материнський капітал? Буває так, що через відсутність акредитації певного банку, людина може зробити вибір на користь іншої новобудови semycvit.com/.

Забудовник vs ріелтор

До речі, зважити всі «за» і «проти» може допомогти досвідчений ріелтор. Як зрозуміти, у кого краще купити квартиру? Якщо ви точно визначилися з новобудовою - йдіть до забудовника, якщо у вас є енна сума грошей, які ви хочете просто грамотно вкласти без прив'язки до конкретного проекту - йдіть до ріелтора.

Забудовник має виключно своїм пулом житла, запропонувати квартири новобудовах конкурента він не може. Ріелтор має базу новобудов від декількох забудовників, відповідно і вибір у нього більше.

«Найчастіше агентства допомагають клієнтам з реалізацією свого старого житла з метою покупки нового, чим не може похвалитися більшість забудовників», - зауважує Вартан Погосян, директор департаменту маркетингу TEKTA GROUP. Звертайтеся у великі агентства, давно працюють на ринку нерухомості, вони «найчастіше виконує роль« одного вікна », вирішуючи набагато швидше оформлювальні питання», - уточнює Марія Литинецкая. Мінус роботи з ріелтором тільки один - комісії, найчастіше приховані.

Розвідка в Інтернеті

Ми живемо з вік комп'ютерних технологій. Сьогодні практично у кожної «серйозної» новобудови є свій сайт. Іноді він доповнюється промо-сторінкою на сайті девелопера або продавця (агентства нерухомості). Як правило, в комплекті також йде і форум. Він теж буває продуктом забудовника, а буває, його створюють покупці як потенційні, так і відбулися.

І, звичайно, соціальні мережі. В наші дні без них теж нікуди. Для повноти «картинки» необхідно вивчити всі. Починайте з сайту новобудови, зверніть увагу на розділи «Документи», «Про забудовника».

Якщо там викладені проектна декларація, дозвіл на будівництво, документи про комунікації - значить, забудовнику нема чого приховувати, а вам нема про що хвилюватися. Це і є «прозорість» проекту, коли вся документація представлена ??у відкритому доступі.

Девелопер або забудовник?

Прочитайте історію виникнення девелопера або забудовника. Чим вони відрізняються? Все просто. Девелопер - це компанія, яка займається розвитком проекту від «А» до «Я», адже to develop в перекладі з англійської - розвивати, розробляти. Тому девелопер займається всім комплексом будівництва - від вибору земельної ділянки до здачі житлового будинку в експлуатацію.

Забудовник займається виключно будівництвом, він нічого не розвиває, документи у чиновників не стверджує. Він або будує будинок сам, або займається ним зведення, якщо девелопер вирішує найняти генпідрядника (актуально для великих житлових проектів).

Зверніть увагу - якщо житловий комплекс будує маловідоме ТОВ під брендом великої компанії то, швидше за все, компанія-забудовник створена спеціально під новобудову. У цьому випадку не треба хвилюватися про невідомості забудовника - адже він будує комплекс під крилом великого девелопера.

У будь-якому випадку, щоб оцінити надійність девелопера або забудовника, Вартан Погосян радить перевірити наявність хорошої ділової репутації, істотного досвіду на ринку і портфоліо реалізованих проектів. Якщо все це є у компанії - її можна зарахувати до надійних.

Однак повернемося до сайту новобудови. Зверніть увагу на контент порталу - «живий» він? Як часто оновлюється розділ «Новини»? Чи є і працюють чи web-камери? Реалізована функція online-консультанта? Все це важливо, адже сайт новобудови - його «портрет». Як підкреслює Наталія Немчанинова: «Все це свідчить про відповідальний підхід і щодо забудовника до своїх клієнтів як хто щось купив, так і потенційним».

Візит до забудовника

Отже, ви визначилися з новобудовою, вивчили її сайт, а також форуми на предмет надійності девелопера або / і забудовника. Саме час зателефонувати в офіс продажів, уточнити час візиту на будівництво. Адже краще, як то кажуть, один раз побачити, ніж сто сторінок форумів прочитати.

Однак якщо у вас немає часу відвідати будмайданчик або політика забудовника не передбачає візити через техніки безпеки Novostroy-M.ru може допомогти вам: пошукайте свій житловий комплекс серед «Відео новобудов з повітря»; можливо, ви знайдете ваш об'єкт в розділі «Аерофотозйомка»; також наші відеомонтажери змонтували вже багато роликів про новобудови Москви і Підмосков'я, а головне - перевірити житловий комплекс за вас може наш Таємний покупець, досить просто залишити заявку.

Якщо вам все-таки вдалося потрапити на будмайданчик, зверніть увагу на темпи будівництва. Важливо оцінити, в якому стані знаходиться будмайданчик - хаотично чи там лежать будматеріали або в порядку. Кипить робота або, можливо, ви потрапили в обідню перерву? Майте на увазі, монолітні будинки будуються повільніше панельних.

05.09.2018



Рівне-Ракурс №10 від 05.09.2018p. 
На головну сторінку