Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №877 від 06.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Олег Ляшко: «Годувати школярів - функція держави!»

Олег Ляшко: «Годувати школярів - функція держави!»

Лідер Радикальної партії хоче повернути державне фінансування харчування в школах і дитсадках. І пропонує давати всім дітям щодня ложку натурального меду і склянку домашнього молока безкоштовно.

Політик стверджує - ця ініціатива допоможе і дітей зробити здоровішими, і селянам, які тримають корову чи мають пасіку, буде стабільний дохід. До того ж, батькам не доведеться ламати голову, чим нагодувати дитину. 

«Коли учень ситий - то навчання дається краще. Ми добиваємося, щоб у держбюджеті на наступний рік були передбачені кошти на харчування дітей у школах і дитсадках. Бо сьогодні багато сімей мають низькі доходи і їм нічим годувати своїх дітей. Це має бути функцією держави. Крім того, за рахунок держбюджету кожній дитині щодня у школі мають давати склянку молока і ложку медку. Щоб наші діти були здорові, рожевощокі і не голодували. На дітях не можна економити, бо нам потрібна здорова нація!», - підкреслив Ляшко.

Також політик вимагає повернути державний нагляд за якістю продукції.

«Має бути жорсткий контроль за якістю продуктів. Щоб діти не труїлися гнилою шаурмою, пальмовою олією, не лежали по лікарнях. Українці мають споживати безпечну їжу», - наголосив Ляшко.

Ірина, мама учня 6 класу: «Про користь меду та молока знають абсолютно всі, але не в усіх сім’ях, на жаль, існує культура їжі, більшість батьків не може проконтролювати, що їсть-п’є дитина впродовж дня, тому так «помолодшали» випадки серйозних хвороб підшлункової, печінки, шлунка. А із залученням державного підходу, мами-тати будуть впевнені – дитина свої корисні мінерали та мікроелементи отримала. Я не бачу проблему в тому, щоб за це платити, але так, щоб молоко було молоком, а мед - медом».

Владислав, учень 6 класу: «І мед люблю, і молоко, і що це корисно – теж знаю, але буває, що дома немає меду, або про молоко забув і не випив. А в школі було би зручніше – всі на перерві пішли, випили-з’їли. Думаю, що це було б набагато корисніше для всіх дітей, ніж цукерки чи сік в пакетиках».

Наталія, мама учня 1 класу: «Так, молоко з медом для дітей – дуже корисно. Не всі мають змогу купити мед, молоко, в селі не всі тримають корову, тому у навчальний період подбати про дітей було б дуже хорошим початком такої справи як турбота про майбутнє нашої держави. Я була би задоволена таким починанням».

Михайло, учень 1 класу: «Мед – це добре, смачно, молоко теж непогано, от як би ще фрукти давали, то було взагалі класно! Та для початку і мед з молоком теж добре – але так, щоб ми самі змішували, особливо таке сподобається учням початкових класів – така собі смачна гра»

Вадим, тато учня 2 класу: «Я був би дуже задоволений, якби молоко та мед давали дітям у школі. Якщо мед із домашнім сиром на сніданок якось ще проходить, то з молоком проблематичніше. Думаю, що в школі разом з усіма дітьми і мій син склянку молока би випив, а про те, що дуже корисно – і мови немає. При потребі готовий і сам заплатити за такі корисні нововведення».

Андрій, учень 2 класу: «Ну, хлопці молоко не дуже люблять, от мед – так, на скибочку хліба чи булку, тоді і молока можна випити, але щодня так швидко набридне, от якби можна було б день-молоко, день – какао, то було би краще. Але як зроблять, так і буде, дорослим видніше, що нам краще».

06.09.2018



Рівне-Ракурс №10 від 06.09.2018p. 
На головну сторінку