Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №878 від 16.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

На сучасне свято потрібна тільки українська вишивка

На сучасне свято потрібна тільки українська вишивка

Вишиванкою називають традиційну у деяких слов'янських народів сорочку з вишивкою. Історія вишиванок бере свій початок ще в дохристиянські періоді. І хоча точної дати виникнення такої сорочки до сих пір не відомо, але встановлено, що ще скіфи носили одяг з вишивкою. Протягом багатьох століть створювалися різні техніки вишивання і візерунки, які не просто прикрашали вироби, а ще й мали своє сакральне значення.

Павло:

Зовсім недавно вирішив купити чоловічу вишиванку. Спочатку твердо був переконаний, що мені потрібна класична чоловіча біла вишиванка з червоним орнаментом. Знайомі порадили інтернет магазин 2 kolyory, так як там найбільший вибір.

Коли вперше відвідав сайт, вразило розмаїття вибору. Спочатку кинулася в очі біла сорочка, а потім я побачив, як на фотографії класно виглядає чоловіча чорна вишиванка і відразу зрозумів, що хочу її купити. Вартість вишитої сорочки була цілком адекватною і не перевищувала середньої ціни по Києву. А ось якість і матеріал, з якого була пошита, куплена мною сорочка заслуговує найвищої оцінки. Чорна лляна тканина дуже добре сидить на тілі і виглядає просто шикарно.

Магазин 2KOLYORY надає жіночі, чоловічі та дитячі вишиванки. Весь одяг виконана з якісної тканини і прикрашена вишуканим орнаментом. Повноцінні колекції почали випускати з 2015 року Позиціонують себе як марка етно-одягу для всієї родини. У магазині є як традиційна українська вишивка: вишиванки, так і вишиті блузи, вишиті плаття, спідниця з вишивкою, верхній одяг з вишивкою, так і навіть KAPTSI.

Також є дитячі вишиванки для хлопчика і дівчинки.

З отриманням Україною статусу незалежної країни мода на чоловічі і жіночі вишиванки знову почала набирати популярності серед населення і публічних осіб. А з 2006 року в Україні був заснований свято - Всесвітній день вишиванки, який відзначається тепер щороку в третій четвер травня. Також мода на вишитий одяг вийшла на світовий рівень, коли в 2012 році український дизайнер Олена Буреніна створила вишиту сорочку для співачки Мадонни. Зараз одяг з вишивкою можна побачити на таких голлівудських зірках як Кейт Мосс, Енн Хетеуей, Холлі Беррі та інших.

І якщо раніше вишиванка повністю шився і вишивалися виключно вручну, то з технічним прогресом її виробництво вийшло на промисловий рівень. Багато виробників жіночого одягу України пропонують покупцям вироби з вишивкою, які вражають уяву різноманітністю матеріалів, фасонів і орнаментів.

Вишиванка в наш час - це не просто модний тренд, це данина багаторічних традицій і культурної спадщини нашої нації. Вишита жіноча сорочка буде гармонійно виглядати як з модними спідницями різних фасонів і довжини, так і з молодіжними джинсами. Носіть з гордістю вишиванки від українського виробника Бренд 2KOLYORY, замовляйте їх собі і на подарунок близьким!

Інтернет-магазин «2 kolyory» пропонує своїм клієнтам купити вишиванку за найкращими цінами в Україні. На нашому сайті вас чекає широкий асортимент якісної продукції власного виробництва. Зручний онлайн-каталог дозволить без зусиль підібрати потрібний виріб на будь-який смак і бюджет.

16.09.2018



Рівне-Ракурс №10 від 16.09.2018p. 
На головну сторінку