Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №273 від 04.01.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рятуйте їхні душі!

Костянтин Руднєв під час спілкування з "відданими"

Небезпечне павутиння "Ашрам Шамбали"

"Гуру", який утік із психічної лікарні, розшукують правоохоронці

Минулої п’ятниці у центрі Рівного, неподалік Театральної площі, ходив молодий чоловік і роздавав перехожим буклети. Я підійшла і теж отримала такий. У ньому загальними фразами було зазначено, що є для людини щастям, духовністю, у чому полягає сенс буття. Неабияк вразив вигляд хлопця - у нього було довге чорне волосся, сережка у вусі та пильний погляд, спрямований на перехожих.

У ході розмови з’ясувалося, що Сергій (так відрекомендувався 25-річний чоловік) приїхав до Рівного з півдня України. Він уже протягом двох років відвідує організацію під назвою “Ашрам Шамбали”. Пропонував купити книги, які коштували від 10 гривень. Однак бажаючих придбати друковану продукцію не виявилося.

Завідувач сектора з питань релігій Рівненської облдержадміністрації Степан МАРИНИЧ повідо–мив, що псевдорелігійна організація “Ашрам Шамбали” не зареєстрована на Рівненщині. З його слів, псевдокульти такого роду розпалюють міжрелігійну ворожнечу і можуть спровокувати антигромадські прояви та масові заворушення (на кшталт горезвісних подій на початку 90-х років, винуватцями яких стали адепти “Білого Братства”).

А згідно з висновками вченої ради Європейського університету, в якому вивчають новітні та нетрадиційні релігії, деструктивна організації “Ашрам Шамбали” є яскравим прикладом новітнього тоталітарного псевдорелігійного культу. Релігієзнавці застерігають, що подальше його поширення може бути доволі небезпечним для суспільства.

Рулон,

чи просто - бог

“Центр секти знаходиться в Росії, у місті Новосибірськ. Вона являє собою синтез окультно-релігійних та неоіндуських вчень. Для популяризації “Ашраму Шамбали” було видано кілька брошур, в тому числі - книга Костянтина Руднєва “Путь дурака” (адепти іноді називають її “рулоніною”). Він же (ім’я в секті - Джнан Аватар Муні, чи просто - Рулон), має сміливість відкрито називати себе “просвітленим вчителем”, а то й, іноді, без зайвої скромності - богом.

Секта виникла на початку 90-х років, коли Руднєв організував “Академію окультних наук”, після якої з’явилися дочірні організації “Сибірська асоціація йогів”, “Езотеричні основи бізнесу”, - читаю в газеті “Православіє в Україні”.

Зі слів адептів цієї деструктивної релігії, вони добровільно віддали своєму “богу” все, що мали - гроші, золото, квартири. Тепер прихильники “гуру” працюють на нього цілодобово, недосипаючи та недоїдаючи.

Більшу частину організації складають самотні жінки. Кожна із представниць прекрасної статі, яка має бажання вступити до секти, повинна пройти “посвячення” - зайнятися тантра-йогою (сексуально-магічними практиками) з відданими.

Як з’ясувалося, найбільш “просунуті” адепти оселяються в “ашрамах” - квартирах для спільного проживання, де є нібито особливі умови для духовного зростання. Прості члени “ашраму” мають дещо інший режим: три години для сну, скупа вегетаріанська їжа, фізична праця, для жінок - регулярні “тантра-практики”. Сектанти дуже часто медитують. Колективні медитації нерідко спрямовані на прокляття ворогів: кілька людей стають у коло і уявляють, як убивають ворога, який нібито знаходиться в центрі.

Порнографія

з участю неповнолітніх

Вперше правоохоронці зацікавилися сектою “Ашрам Шамбали” наприкінці 90-х років. У прокуратуру Новосибірської області почали звертатися батьки, діти яких опинилися у секті. Потрапивши під вплив “духовного наставника”, молоді люди кидали сім’ї, виносили з дому гроші, ювелірні прикраси, які віддавали “гуру”. Правоохоронцями було порушено навіть декілька кримінальних справ.

А в 2005 році заарештували самого Руднєва, у якого вилучили значну суму грошей, більше кілограма золота, сотні відеокасет та фотографій з порнографічними сценами, в тому числі - з участю з неповнолітніх. Після цього “гуру” відправили до психлікарні, але йому вдалося втекти. Сьогодні Костянтин Руднєв знаходиться на волі, хоча оголошений у розшук на території Російської Федерації.

Будьте обережними, щоб не потрапити під вплив адептів тоталітарних сект!

04.01.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 04.01.2007p. 
На головну сторінку