Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №273 від 04.01.2007p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Квітень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Травень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31


#Традиції

Дванадцять страв для Святої вечері

Дванадцять страв для Святої вечері

Святу вечерю починають із молитви при свічці: адже це спільна вечеря всього роду. Навіть покійні родичі - “всі мають у цей вечір зібратися разом, щоб вечеряти всією родиною”. На столі повинно бути дванадцять страв, аби кожен місяць наступного року був щедрим. Серед них - дві обов’язкові: кутя та узвар. Страви ці - ритуальні, пов’язані з релігійним звичаєм поминати померлих саме кутею й узваром. Готують також борщ із грибами та чорносливом, гречані вареники, голубці із пшоном, зрази, канапки, січеники з гороху, фаршировані бурячки, шуліки з медом, різдвяні зірочки.

Пропонуємо вам декілька рецептів.

Кутя

Склад: пшениця, 1 склянка маку, 0,5 склянки цукру чи 2 ложки меду.

Спосіб приготування: пшеницю (яку попередньо замочують на ніч у воді), висипати в окріп, коли прокипить - вилити на дуршлаг, перемити холодною водою, викласти в каструльку, залити водою, закип’ятити, накривши кришкою, i поставити в гарячу піч (духовку) на чотири години. Потім - у холодне місце. У цей час промити мак, обдати його окропом, злити воду, промити у холодній воді, злити її, ще раз обдати окропом, потім - холодною водою. Після цього розтерти мак, додавши 0,5 склянки цукру або 2 ложки меду, з’єднати з пшеницею, підлити трішки охолодженої кип’яченої води. Замість маку можна покласти у пшеницю склянку ягід і фруктів з варення, без соку, розвести кип’яченою водою з цукром.

Кутя буває також ячмінна та рисова. Подається з молоком: конопляним, маковим, мигдальним чи розведеним медом (ситою) - до сити додаються мигдаль, горіхи.

Риба,

смажена в томаті

Склад: 200 г риби (короп, лящ, карась), 10 г борошна, 10 г олії, 100 г томату, сіль, перець.

Спосіб приготування: Почищену рибу порізати на шматочки, посолити, поперчити, запанірувати у борошні і обсмажити. Тоді залити томатом і прогріти протягом п’яти хвилин.

"Гриби запалені"

Спосіб приготування: Сушені гриби треба намочити, порізати і поставити варити. У цей час підсмажити борошно до золотавого кольору, потім додати холодної води, розмішати. Цю підливу вилити в каструлю, де варяться гриби, посолити. Варити до готовності (20-30 хв.).

Пампушки

Склад: 1 кг борошна, 50 г дріжджів, 0,5 скл. цукру.

Спосіб приготування: Розчинити водою половину борошна і дріжджів (до густини сметани). Поставити в тепле місце. Коли тісто підійде, замісити його, додаючи решту муки, солі і цукру. Знову поставити у тепло. Потім з нього викачують кульки і дають їм трохи “підрости”. Смажать пампушки в олії.

Дуже смачні пампушки, посипані цукровою пудрою, їх подають з узваром.

Голубці під грибним соусом

Склад: капустина, 50 г сушених грибів, склянка рису, 200 г маргарину, 2 - 3 цибулини, 2-3 морквини, мелений перець, сіль. Соус: 2 склянки грибного відвару, чайна ложка борошна, сіль.

Спосіб приготування: Зваріть гриби у трьох склянках води. Обсмажте в маргарині дрібно нарізану цибулю і потерту моркву, додайте посічені гриби, запарений рис, усе посоліть і поперчіть. Покладіть капустину в окріп, потім розберіть її на окремі листки. Сформуйте голубці. Покладіть їх у каструлю, дно якої вистеліть капустяними листками, посоліть, залийте окропом (на чверть каструлі) і тушкуйте півтори-дві години на слабкому вогні (найкраще - в духовці).

04.01.2007


Переглядів: 4

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 861 від 17.05.2018p.
¤ 
Ветерани силових органів вимагають перерахунку пенсій

Ветерани силових органів вимагають перерахунку пенсій

Близько сотні ветеранів силових структур зібралися на мирну акцію протесту біля Рівненської обласної ради. До представників обласної ради звернулася громадська спілка «Центр координації дії громадськи...

¤ 
У Рівному буде ще один дитсадок

У Рівному буде ще один дитсадок

Приміщення на Дубенській, 71а готують для дошкільнят

Більше 15 років приміщення по вулиці Дубенській, 71а, що у Рівному, використовувалось не за призначенням. У будівлі, яку колись звели під дитсадок, працювали організації соціального спрямування - обла...

¤ 
У Рівному працював оргкомітет щодо підготовки до Чемпіонату Європи зі спідвею серед юніорів

У Рівному працював оргкомітет щодо підготовки до Чемпіонату Європи зі спідвею серед юніорів

16 травня у приміщенні адміністративного корпусу стадіону «Мототрек» відбулося засідання оргкомітету з підготовки до Чемпіонату Європи зі спідвею серед юніорів за участю голови обласної державної адмі...

¤ 
Маловідомий Бульба-Боровець:

Маловідомий Бульба-Боровець:

на Рівненщині відзначили 110-річчя з дня народження фундатора УПА «Поліська Січ»...

¤ Ракурс кулінарний
Сонячна полуниця:

Сонячна полуниця:

як заготувати смачні десерти на зиму

Полуниця – королева десертів і улюблена ягода дорослих та дітей!  Але, крім того, що вона дуже смачна і має чимало корисних властивостей, полуниця відіграє важливу роль і в кулінарії. Влітку усіма цим...

¤ 
Чутка дня: Бред Пітт і Дженніфер Еністон планують дитину

Чутка дня: Бред Пітт і Дженніфер Еністон планують дитину

Всі ЗМІ обговорюють особисте життя Бреда Пітта. Деякі джерела стверджують, що у нього роман з архітектором-скульптором Нері Оксман, інші вважають, що актор перебуває у стосунках з Дженніфер Еністон. Ц...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (79)
2. Гірше звіра… [861] (69)
3. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (60)
4. Моє місто - найкраще [427] (57)
5. Папороть виганяє з дому чоловіків, а цибуля - негативну енергію [201] (50)
6. Розклад руху автобусів [253] (47)
7. Ветерани силових органів вимагають перерахунку пенсій [861] (46)
8. У Рівному буде ще один дитсадок [861] (45)
9. Недолугий закон призведе до дестабілізації в країні [421] (45)
10. Догляньте мене до смерті [278] (44)
11. У Рівному працював оргкомітет щодо підготовки до Чемпіонату Європи зі спідвею серед юніорів [861] (43)
12. На ремонт і будівництво доріг області виділено майже 464 мільйонів гривень [861] (42)
13. Чутка дня: Бред Пітт і Дженніфер Еністон планують дитину [861] (42)
14. До аграрного штабу продовжують звертатися господарники Рівненщини [861] (41)
15. В Острозі розпочалися жваві обговорення щодо децентралізації [861] (41)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Гірше звіра… (69)
2. Ветерани силових органів вимагають перерахунку пенсій (46)
3. У Рівному буде ще один дитсадок (45)
4. У Рівному працював оргкомітет щодо підготовки до Чемпіонату Європи зі спідвею серед юніорів (43)
5. На ремонт і будівництво доріг області виділено майже 464 мільйонів гривень (42)
6. Чутка дня: Бред Пітт і Дженніфер Еністон планують дитину (42)
7. До аграрного штабу продовжують звертатися господарники Рівненщини (41)
8. В Острозі розпочалися жваві обговорення щодо децентралізації (41)
9. Мінеральні речовини, без яких життя неможливе (41)
10. Сонячна полуниця: (40)
11. 13-й фестиваль духових оркестрів на Рівненщині набув статусу Міжнародного (39)
12. До Міжнародного дня музеїв (39)
13. З 14 травня 2018 року тимчасово зупинено рух «нічного» тролейбуса. (37)
14. Маловідомий Бульба-Боровець: (35)
15. У ДТП травмувалася велосипедистка (34)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс