Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №880 від 27.09.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

«Балога очолить виборчий штаб Гриценка» - Українська Правда

«Балога очолить виборчий штаб Гриценка» - Українська Правда

Після появи цієї інформації в «Українській правді» Анатолій Гриценко зробив заяву про те, що його штаб ще не сформовано, а тому немає про що говорити: «Штабу ще не має. Буде штаб, будуть призначення, тоді й повідомлю».

Попри це, за даними Української Правди Балога вже почав формувати команду Гриценка під вибори.

Наразі невідомо, що підштовхнуло Анатолія Гриценка до такого рішення. На думку симпатиків Анатолія Степановича, репутація Балоги точно не додасть йому рейтингу і може навіть спровокувати новий спалах корупційного скандалу.

Нагадаємо, що після оприлюднення матеріалів журналістського розслідування, де йшлося про елітну нерухомість політика на десятки мільйонів, знову заговорили про причетність Гриценка до корупційних схем розпродажу землі й техніки Міноборони України. Зокрема, журналісти знайшли у «чесного полковника» будинок в Конча-Заспі і чотири квартири в центрі Києва, записані на його дружину.

Віктор Балога, звичайно, має великий досвід виходу з таких ситуацій, тому що за часів Ющенка і сам неодноразово опинявся у центрі найрізноманітніших скандалів.

Адже за часів губернаторства Балоги Закарпаття здобуло славу одного із найбільш дотаційних регіонів України та кримінальної столиці західних областей.

Тоді ЗМІ регулярно писали про контрабанду найрізноманітніших товарів і неконтрольовану вирубку Карпатських лісів, що неодноразово призводила до масштабних екологічних катастроф.

Тримати владу в регіоні Балозі завжди допомагали абсолютно «ручні» представники місцевої адміністрації та непогані відносини із багатьма впливовими політиками, у тому числі із одіозним кумом Володимира Путіна – Віктором Медведчуком, в партію якого СДПУ(о) Балога вступив ще у 1994 році.

Ставши керівником виборчого штабу партії Медведчука в Закарпатській області, Балога подбав про те, щоб п’яту частину всіх голосів СДПУ(о) отримала саме на Закарпатті.

Востаннє про Балогу активно згадувала преса у зв’язку із сумнозвісною «мукачівською стріляниною» 2015 року. Тоді місцеві «авторитети», не поділивши контроль за потоками контрабанди, влаштували посеред міста Мукачева жорстку сутичку із вибухами та застосуванням крупнокаліберного кулемету, яка у підсумку призвела до смерті випадкових людей.

У своєму нещодавньому інтерв’ю Віктор Балога не поскупився на компліменти на адресу Віктора Медведчука, назвавши того «розумним політиком», який не втрачає вірності Кремлю.

З огляду на тісні зв’язки Віктора Балоги із кумом президента Росії – одіозним Віктором Медведчуком, виникає закономірне питання щодо агентів впливу Кремля на українських виборах. Чи не почав Кремль таким чином підігравати Анатолію Гриценку?

Тим більше, останнім часом Анатолій Степанович став постійним гостем на телевізійних каналах, що належать Медведчуку, насамперед - News One.

27.09.2018Роман Козійчук



Рівне-Ракурс №10 від 27.09.2018p. 
На головну сторінку