Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №881 від 04.10.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Ігор Мічуда: «Будівництво на Гагаріна, 22 - це «глухий самобуд»»

Ігор Мічуда: «Будівництво на Гагаріна, 22 - це «глухий самобуд»»

Останніми роками в Рівному з‘явилась традиція - приходити зі своїми проблемами на сесію міської ради. Важко сказати - добре це чи погано. З одного боку добре, що люди звертаються до місцевих депутатів з вимогами вирішити ту чи іншу проблему, але з іншого боку виникає питання, чому ці проблеми не можуть в спокійному режимі вирішувати виконавчі органи влади. Врешті-решт, чиновники за це отримують зарплатню, яку платимо їм ми - платники податків. На минулій сесії Рівненської міської ради правило вирішувати проблеми громадян на сесії в черговий раз спрацювало.

До депутатів прийшли обурені містяни, які виступають проти будівництва багатоповерхового гаражу на вулиці Гагаріна. Як це водиться в нас - рішення прийнято не було, а була створена депутатська комісія.

Для того, щоб розібратися в цій ситуації автор попросив прокоментувати будівництво на вулиці Гагаріна начальника Державної архітектурно - будівельної інспекції в Рівненській області Ігоря Мічуду.

- Ігоре Володимировичу, що це за будівництво?

- У випадку із Гагаріна 22 ми маємо справу з черговим випадком самовільного будівництва. Фактично, на прилеглій території до житлового будинку, де за планом повинна розміщуватися парковка для машин мешканців будинку, будується трьохповерховий комплекс, тоді як максимум, що може бути - це звичайна асфальтована стоянка. Містобудівні умови на зведення багатоповерхового паркінгу дала наша міська архітектура. Через грубі порушення, ще на весні цього року наше ДАБІ скасувало документи на будівництво. Ми виграли суд у ТЗОВ «МЖК» і на сьогоднішній день, цей об’єкт немає жодних документів, які б давали можливість його добудовувати. Однак мешканці прилеглих будинків скаржаться, що роботи не припиняються, і навіть більше, за їх даними навіть вже пропонують купляти місця в цьому «самобуді». Звісно, люди обурюються такою поведінкою забудовника.

- Наскільки історія з будівництвом на вулиці Гагаріна є типовою для Рівного?

- На щастя вона є нетиповою для обласного центру, але вона типова для тих об’єктів, які пов’язані в місті з ТЗОВ «МЖК». На моє глибоке переконання не можна, так як вони це роблять, будуватися «через задні ворота». Є вимоги, які однакові для всіх забудовників і їх потрібно виконувати.

- Пане Ігорю, чому на Вашу думку взагалі стало можливим це будівництво?

- Через те, що відверто погано працює в обласному центрі міське управління архітектури та містобудування.

04.10.2018Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 04.10.2018p. 
На головну сторінку