Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №881 від 04.10.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Рівняни у Польщі відкривали Світові дні туризму

Делегація з Рівненщини на чолі з начальником управління культури й туризму Рівненської облдержадміністрації Ярославом Мельником здійснила робочий візит до Варміно-Мазурського воєдства, що в Польщі.

Нагадаємо, цьогоріч виповнилось 15 років від початку співпраці між нашою областю і Варміно-Мазурами, а голова РОДА Олексій Муляренко і Маршалок Густав Марек Бжезін підписали План про подальшу співпрацю. Туризм визначили одним з пріоритетних напрямків для співробітництва.

Цими днями у Польщі відзначали Світові дні туризму. У місті Оструда відбулося офіційне відкриття заходу, який започаткували ще у 1980 році. В урочистостях взяли участь представники обласної адміністрації, творчий колектив «Живиця» з Рівненщини, майстриня народного мистецтва художнього плетіння Ірина Кухар.

«Останніх 15 років діяльності ми інтенсивно розвиваємо туризм і сьогодні можемо сказати, що краса нашої природи підкреслена якісними умовами для відпочинку. У цьому велика заслуга місцевих підприємців, але спочатку були інвестиції Європейського Союзу. Важливим внеском також стали кошти місцевих бюджетів. За умов такого співфінансування з ЄС ми і розвиваємо інфраструктуру, особливо довкола водоймищ – нашого найбільшого багатства та гордості», - розповів про регіональний туризм Маршалок Вармінсько-Мазурського воєводства Густав Марек Бжезін.

Після офіційних урочистостей на головному майдані Оструди відкрили ярмарку. На ній був, зокрема, представлений і стенд проекту «Рівненщина туристична» - буклети, розмальовки, карти, сувенірна продукція і навіть брендовані цукерки. Чимало поляків цікавились рівненською промоцією, а працівники обласного відділу туризму розповідали їм про принади нашого краю, популярні маршрути та туристичні родзинки Рівненщини.

Унікальні вироби ручної роботи представила здолбунівська майстриня Ірина Кухар. Вона плете з рослин ляльки, прикраси й декоративні елементи. Для відвідувачів ярмарки Ірина також проводила майстер-клас.

«Нам є що показати і про що розповісти. Рівненщина так само має розкішну природу, старовинні пам’ятки та цікаві для туристів маршрути. Ми розповідали їм про наше «Медове коло», бортництво і звісно ж Тунель кохання. Важливо привчити до думки, що Рівненщина – це область хороша для туризму і сімейного відпочинку. Разом з тим, тут ми вивчаємо польський досвід монетизації природних принад, а він свідчить про те, що потрібне велике цілеспрямоване фінансування та тривала робота», - ділиться враженнями заступник начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Ярослава Гаврилова.

04.10.2018



Рівне-Ракурс №10 від 04.10.2018p. 
На головну сторінку