Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №882 від 12.10.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Кілька, перевірених часом, способів зберігання часнику та цибулі

Намагайтеся спочатку використовувати дрібний часник, оскільки він швидше псується

Способи зберігання часнику

У косах. Після викопування довгі висохлі стебла не видаляють, а сплітають у коси. У часнику вони не такі міцні, як у ріпчастої цибулі, тому для плетива знадобиться шпагат або мотузка. Зв’язки підвішують у сухому, добре провітрюваному приміщенні, виключають влучення на них вологи. Головки засихають досить швидко, для зберігання краще підібрати прохолодне місце. Довше всього часник зберігається при температурі 1-4 °C. Але у випадку, якщо тривалість зберігання не дуже актуальна, плетінки часнику можуть стати оригінальною прикрасою кухні.

У скляних банках. Спробуйте зберегти спілий і добре просушений часник у скляних банках, пересипавши його борошном або сіллю. Над верхнім шаром повинен бути шар «сипучих продуктів» близько 2 см. Банки можна прибрати в кухонний стіл, поставити на полички.

З парафінуванням. Часник добре просушують, знімають верхню луску, укорочують стебло до 3 см, обрізають корені і вмочають головки в теплий парафін.

Зберігають у полотняному мішечку або в пакеті із крафт-паперу (пергаментному).

Найкраще таким способом збережеться озимий часник, якщо розмістити його в овочевому відсіку холодильника.

У відкритому кошику

У підготовлених до зберігання цибулин акуратно обпалюють корені (зручніше над полум’ям свічі). Єдине але - саджати такий часник уже безглуздо.

12.10.2018



Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2018p. 
На головну сторінку