Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №882 від 12.10.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Екстрені заходи за перших ознак застуди

Екстрені заходи за перших ознак застуди

За перших ознак застуди зовсім не завадить прийняти екстрені заходи. Наприклад, прикласти до п’ят гірчичники, закріпити їх фланеллю, зверху надіти вовняні шкарпетки. Тривалість процедури: 1—2 години. Цій же меті слугує тепла ванна з розчиненою у воді 1 ложкою сухої гірчиці. Після процедури стопи потрібно обполоснути теплою водою і витерти насухо.

До речі, ванночки з прохолодною і теплою водою — відмінний засіб профілактики та загартовування. Якщо їх застосовувати регулярно, то ймовірність застудного захворювання знизиться.

Щодо взуття, то шкіряне та ще на шкіряній підошві поглине від 50 до 70 відсотків вологи всередині черевика. Тим самим надійно збереже їх від вогкості. Шкіряна підошва служить до 100 днів, гумова — удвічі, із мікропорки — втричі, а поліуретанова — майже вчетверо довше. Але у всіх них, крім шкіряної, є загальний недолік — вони не поглинають вологу. Тому, заощадивши на підошві, вимушено розщедритеся на спеціальну сушку для взуття або фен. Сушити треба струменем теплого повітря. На батареї опалення сушити не варто, бо взуття завчасно потріскається.

Фен - профілактика респіраторних захворювань

Пристосування для сушіння волосся після миття голови може знадобитися і в цьому разі.

Люди часто застуджуються тому, що пітніють. Вони змушені сушити теплом свого тіла натільну білизну. Пітніють часом через перегрівання чи теплий одяг.

Випаровування вологи незмінно супроводжується охолодженням шкіри і, як наслідок, респіраторними захворюваннями.

Звичайно, найкраще замінити відвологлу білизну на суху, але для цього потрібні певні умови. А фен завжди під рукою, не займає багато місця і не вимагає роздягання-одягання.

З книги «Лечебник

для третьего возраста»

12.10.2018Володимир БЕРСЕНЄВ, заслужений лікар України



Рівне-Ракурс №10 від 12.10.2018p. 
На головну сторінку