Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №884 від 25.10.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Чим корисні квашені овочі

У зимову пору року, коли організму не вистачає вітамінів, саме час згадати про квашені овочі. Не дарма з давніх часів господині заготовляли на зиму квашену капусту, помідори і огірки - адже ці продукти приносять величезну користь здоров’ю.

Ще Ілля Мечников, відомий вчений, в ході численних досліджень з’ясував, що люди, які регулярно вживають продукти, багаті молочною кислотою, мають міцне здоров’я, володіють великою фізичною силою, молодістю і довголіттям. При цьому Мечников відзначав, що не зустрічав серед таких людей випадки захворювань артритом, а також рідко зустрічалися карієс і хвороби дегенеративного типу.

Джерелом молочної кислоти для цих людей служила квашена капуста і огірки без додавання солі. Саме ці корисні продукти здатні виробляти велику кількість корисних для кишечника бактерій.

Якщо огірки і капуста з бочки постійні гості на вашому столі, то ніякі хвороби вам не страшні. Ці продукти здорові і низькокалорійні, містять велику кількість вітамінів, зміцнюють організм і підвищують стійкість до інфекцій. Крім того, з їх допомогою легко підтримувати струнку фігуру протягом зими.

Дієтологи називають шість причин, за якими квашені овочі повинні завжди бути на вашому столі.

1. Низькокалорійні

Столова ложка квашеної капусти містить всього 12 ккал, а два маленьких огірка - всього 11 ккал.

2. Джерело молочної кислоти

Ця незамінна субстанція утворюється в процесі бродіння, пригнічує ріст бактерій, які викликають псування овочів, очищає організм від токсинів. Молочна кислота сприяє травленню і забезпечує нормальне функціонування травної системи.

3. Багаті клітковиною

Заповнюючи шлунок, клітковина змушує нас довше відчувати себе ситими. Крім того, вона регулює перистальтику кишечника, перешкоджає засвоєнню жирів, запобігає запорам.

4. Багато вітаміну С

П’ять столових ложок квашеної капусти забезпечують дорослу людину добовою нормою вітаміну С, який допомагає боротися з застудними захворюваннями, розладами шлунка, швидше спалює калорії.

5. Вітаміни груп В

Їх присутність покращує обмін речовин, вони допомагають переварюванню білків, жирів і вуглеводів.

6. Містять мало цукру

Завдяки процесу ферментації квашені овочі містять в собі менше глюкози і фруктози, ніж свіжі.

25.10.2018



Рівне-Ракурс №10 від 25.10.2018p. 
На головну сторінку