Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №274 від 11.01.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Спасіння

Лікує рак за допомогою звуку

Лікує рак за допомогою звуку

Зцілення музикою, яке практикує академік, реабілітолог Віктор Гаврилюк (на фото), інакше як фантастикою, не називають. Але факт залишається фактом. Тепер автор оригінальних ідей планує зібрати хворих із різних куточків України й організувати міжнародну експедицію. Цього разу - за маршрутом Київ - Делі - Пекін - Київ. Про мету експедиції та можливості повернення до нормального життя людей з особливими потребами йшла мова під час засідання Рівненського прес-клубу.

За плечима академіка вже чотири подібні експедиції за участю інвалідів. Цьогоріч із початку червня до кінця серпня хворі на кіфосколіоз 3-4 ступеня (важка деформація хребта) зможуть взяти участь у міжнародній експедиції, проїхавши на велосипедах понад 20 тисяч кілометрів. За кілька тижнів до цього вони матимуть змогу пройти реабілітаційний курс за допомогою звуко-резонансної терапії, котру практикує Віктор Гаврилюк. Саме в екстремальних умовах максимально активізується потенціал людини, і таким чином вона може позбутися більшості захворювань, переконаний реабілітолог.

- Звук впливає на пацієнтів, як материнська колискова на немовля, - пояснює Віктор Михайлович. - Вібрації голосу заспокоюють нервову систему дитини, і вона перестає плакати. Так само і в дорослого: звук активізує “сплячі” молекули ДНК і змушує людський організм працювати на самолікування. Якщо медики лікують кожен орган окремо, то звуки музики впливають на мозок, який контролює весь організм, кожну його клітину. Мозок надсилає команду проблемним ділянкам. Так запускається механізм саморегуляції і відбувається очищення крові, посилення обмінних процесів, нормалізується стан опорно-рухового апарату. Як наслідок - минають запалення, зникають пухлини, зміцнюється імунітет. У цьому й полягає секрет музикотерапії, необхідно лише регулярно нею займатися.

- Всі хочуть випити одну таблетку, яка б вилікувала одразу від багатьох хвороб, - із сумом констатує Віктор Гаврилюк. - Людина хворіє через лінощі, через те, що не дбає про своє здоров’я. Доводить себе “до ручки”, а тоді біжить до лікаря, та його поради мало допомагають, ліки ж мають тимчасову, однобоку дію. А самому працювати над собою - ліньки.

Результати роботи рівненських хворих над собою за допомогою звуко-резонансної терапії вражають:

- Завдяки музиці, котра стимулювала рухатися і виконувати складні фізичні вправи, за кілька днів позбулася пухлини молочної залози, без оперування якої лікарі не вважали можливим моє подальше життя. Тепер, після нещодавніх аналізів, вони просять прийти в лікарню, щоб переписати картку, нібито попередній діагноз був помилковим, - ділиться костопільчанка Світлана Буднякова.

11.01.2007Антоніна ТОРБІЧ

Думки фахівців Директор Рівненського територіального центру медико-соціального обслуговування населення та реабілітації інвалідів з порушеннями опорно-рухового апарату Наталія Гаврилюк: - Один із методів, котрий ми використовуємо для адаптації дітей з особливими потребами у суспільстві - заняття у літературно-мистецькому клубі “Крок”. Коли вони виходять на сцену - відбувається диво, і не хочеться вірити, що ці дітки мають важкі патології. Лікар вищої категорії, ортопед, травматолог Сергій Горбатюк: - Працюючи у сфері реабілітації інвалідів уже десятий рік, переконався, що хвороби прогресують через інертність інвалідів. Адже вони звикають до того, що їх обслуговують, що їм дають і повинні давати, і перестають над собою працювати. Активне залучення інвалідів до суспільного життя та вміння хворих використовувати власні можливості має величезне значення для їхнього оздоровлення.



Рівне-Ракурс №10 від 11.01.2007p. 
На головну сторінку